Η Λέστερ τιμώρησε τα τραγικά λάθη της ΑΕΚ

Δύο τραγικά λάθη στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά για την Λέστερ ώστε να βρει ισάριθμες φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα και τελικά να επικρατήσει με 2-1 της ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, η Λέστερ σκόραρε στο 17′ όταν ο Τσιντώντας ανέτρεψε τον Βάρντι με τον τελευταίο να τον νικάει από το σημείο του πέναλτι και στο 39′, όταν Τσάουντρι βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ στο πίσω δοκάρι και με δυνατό σουτ πέτυχε το 0-2. Στο ενδιάμεσο, η ΑΕΚ είχε προσπαθήσει με αξιώσεις να ισοφαρίσει και έχασε δυο τεράστιες ευκαιρίες με τον Λιβάγια που ηττήθηκε στο 26′ από τον Σμάιχελ και τρία λεπτά αργότερα βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Δανό αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ο Καρέρα έκανε δυο αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης όταν έβγαλε από το ματς τον Λιβάγια και τον Ανσαριφάρντ, έβαλε τον Τάνκοβιτς και τον Ολιβέιρα, γύρισε το σύστημα σε 3-5-2 βάζοντας τον Λόπες τρίτο στόπερ και η ΑΕΚ πίεσε ασύλληπτα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Η Ένωση κατάφερε να πετύχει το γρήγορο γκολ που την έβαλε και πάλι στο παιχνίδι όταν ο Μάνταλος στο 49′ βρήκε υπέροχα τον Τάνκοβιτς μέσα στην περιοχή και αυτός μείωσε για το 1-2.

Η Ένωση ήταν φουριόζα, ο Μάνταλος έκανε απίστευτα πράγματα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και η ελληνική ομάδα έφτασε μια ανάσα από το 2-2 και πάλι με τον Τάνκοβιτς που όμως στο δεύτερο σερί τετ-α-τετ του δεν κατάφερε να κάνει δύο τα τέρματά του. Εφόσον η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει σε αυτά τα λεπτά της μεγάλης πίεσής της, αναμενόμενα η Λέστερ κατάφερε να ισορροπήσει και παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Καρέρα στεκόταν ως ίση προς ίση απέναντι στην αγγλική ομάδα για όλο το δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα της αναμέτρησης έδειχνε, όσο κυλούσε η επανάληψη, πως το μομέντουμ για την ισοφάριση έχει χαθεί.

To Top