Η Λίβερπουλ έγραψε ιστορία! Πρωταθλήτρια Ευρώπης με το σπαθί της (video)

Συνεχίζει να γράφει ιστορία με χρυσά γράμματα στα Κύπελλα Ευρώπης! Δεκατέσσερα χρόνια μετά από τον αθλο στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Μίλαν, η Λίβερπουλ επέστρεψε στο θρόνο της αφού επιβλήθηκε 2-0 της Τότεναμ στον αγγλικό εμφύλιο που έγινε στο “Γουάντα Μετροπολιτάνο” της Μαδρίτης και κατέκτησε για έκτη φορά το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ με εύστοχο πέναλτι στο μόλις στο 2ο λεπτό και ο Οριγκί (καθοριστικός στον δεύτερο ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα που πέτυχε δύο γκολ) με γκολ τρία λεπτά πριν το φιναλε του 90λεπτου υπέγραψαν τη μεγάλη νίκη, η οποία φέρνει τους “κόκκινους” μόνους στην τρίτη θέση της λίστας των ομαδων με τις περισσότερες κατακτήσεις, πίσω από τις Ρεάλ Μαδρίτης (13) και Μίλαν (7) και μπροστά πλέον από τις Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου (5 κατακτήσεις).

Αυτός ήταν μάλιστα και ο πρώτος κερδισμένος τελικός για τον Γιούργκεν Κλοπ με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ μετά από τρεις χαμένους στον πάγκο της (2016 κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη, πέρυσι απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης) αλλά και έξι σερί χαμένους στην καριέρα του, με τον Γερμανό να γίνεται ο τέταρτος μάνατζερ της Λίβερπουλ που σηκώνει το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά μετα τους Μπομπ Πέισλι, Τζο Φάγκαν και Ράφα Μπενίτεθ.

Στον αντίποδα η Τότεναμ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη δική της απίστευτη σεζόν στην Ευρώπη (είχαν προηγηθεί οι επικές προκρίσεις απέναντι σε Μάντσεστερ Σίτι και Άγιαξ) με το παρθενικό της τρόπαιο στο Champions League και έτσι εξακολουθεί να παραμένει χωρίς τιτλο εδώ και 11 χρόνια.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Σισοκό (74′ Ντάιερ), Γουίνκς (66′ Λούκας Μόουρα), Έρικσεν, Ντέλε Άλι (82′ Γιορέντε), Σον, Κέιν.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (62′ Μίλνερ), Σαλάχ, Μανέ (90′ Γκόμεζ), Φιρμίνο (58′ Οριγκί).

To Top