Η Λίβερπουλ και η… μάχη της φανέλας Nike-New Balance

Η NIKE που κανονικά θα έντυνε τη Λίβερπουλ από την 1η Ιουνίου, δέχτηκε εξαιτίας της πανδημίας να περιμένει μέχρι την επόμενη σεζόν, αφήνοντας τη New Balanace να ολοκληρώσει τη φετινή.

Μετά την περσινή κατάκτηση του Champions League και τη φετινή μετά βεβαιότητας της Premier League που απλά απομένει να επιβεβαιωθεί μαθηματικά, το -ούτως ή άλλως τεράστιο- brand name της Λίβερπουλ έχει απογειωθεί. Αυτό τη βοήθησε να κάνει ένα πολύ δυνατό deal για τον επόμενο χορηγό της, αποφασίζοντας τον χειμώνα να αλλάξει εταιρεία ένδυσης.

Οι Reds επέλεξαν λοιπόν τη NIKE, αφήνοντας τη συνεργασία τους με τη New Balance, με τις δύο εταιρείας μάλιστα να δίνουν μάχη στα δικαστήρια και να την πρώτη να βγαίνει κερδισμένη. Μόνο που η πανδημία του κορονοϊού και η καραντίνα οδήγησαν στη διακοπή του πρωταθλήματος και η NIKE συμφώνησε να περιμένει να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Κανονικά το λογότυπό της θα βρισκόταν στη φανέλα των Reds από τη λήξη της φετινής Premier League και πιο συγκεκριμένα από την 1η Ιουνίου. Ωστόσο, ο σύλλογος της ζήτησε να μείνει η New Balance για όσα παιχνίδια έχουν απομείνει. Ετσι, η NIKE θα ντύσει τη Λίβερπουλ με μικρή καθυστέρηση με την έναρξη της σεζόν 2020-’21 και θα πληρώσει γι’ αυτό 35,2 εκατ. ευρώ ετησίως. Βέβαια, οι Κόκκινοι θα λαμβάνουν και το 20% των πωλήσεων, με τα έσοδά τους συνολικά να αναμένονται στα 82,1 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ φέτος εισέπραξαν αντίστοιχα 48,1 εκατ.

To Top