ΑΠΟΨΕΙΣ

Η… Λερναία Ύδρα του Άρη και οι τουλάχιστον 7 «τίτλοι» που πρέπει να πάρει μέχρι το τέλος της σεζόν

Πέρασε καιρός από το τελευταίο blog μου εδώ στο PRESSARIS, όμως δυστυχώς δεν έχουν αλλάξει πολλά στον μπασκετικό Άρη. Τα πάντα ξεκινάνε από την κεφαλή, ο Δημήτρης Γουλιέλμος αποτελεί εν μέρει παρελθόν, η νέα διοίκηση τρέχει να κλείσει τρύπες και η ομάδα προσπαθεί (ακόμα) να βρει τον δρόμο της…

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αυτή την περίοδο ο Άρης μοιάζει με Λερναία Ύδρα. Κόβεις ένα κεφάλι, βγαίνουν δύο και όπου κεφάλι βάλτε τα προβλήματα οικονομικής φύσης που ταλανίζουν την ΚΑΕ και κατ’ επέκταση επηρεάζουν το αγωνιστικό τμήμα. Το καλοκαίρι ο Άρης έλυσε (πολύ καθυστερημένα) τα 9 ban που είχε, προχώρησε σε μεταγραφές και σήμερα έχει φορτωθεί ξανά με 4 ban, απόρροια της μη τήρησης συμφωνιών με παίκτες και γενικότερα σε όσους χρωστάει.

Ο Γουλιέλμος δε συμμετέχει διοικητικά πλέον στον Άρη, ωστόσο συνεχίζει να είναι ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ με τις ευθύνες που φυσικά του αναλογούν. Βέβαια, για πρώτη φορά φαίνεται πως τηρεί τον λόγο του στο έπακρο, μιας και είχε προαναγγείλει στη νέα διοίκηση πως δεν μπορεί και δε θα συνδράμει άλλο οικονομικά και αυτό… πράττει μέχρι στιγμής.

Μέσω της ανακοίνωσης της ΚΑΕ, έγινε γνωστό πως η νέα διοίκηση έδωσε περισσότερα από 100 χιλιάδες ευρώ για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες, όπως η μισθοδοσία των παικτών που είχαν μείνει πίσω δύο μήνες.  Και θα (πρέπει να) διατεθούν κι άλλα χρήματα για την εγγυητική επιστολή και την άρση των ban, κάτι που έχει ήδη προαναγγελθεί.

Αγωνιστικά τώρα… Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Άρης ψάχνει ακόμα 7 νίκες σε 13 τελικούς -έτσι έχουν χαρακτηρίσει τα παιχνίδια ο προπονητής και οι παίκτες και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουν- για να αποφευχθεί το απευκταίο. Εξάλλου με 10 νίκες μία ομάδα στο πρωτάθλημα μπορεί να θεωρείται κατά 99% σίγουρη. Άρα άπαντες στην ομάδα καλούνται να κατακτήσουν 7 «τίτλους» μέχρι το τέλος της σεζόν γιατί κάθε νίκη, στο σημείο που βρίσκεται ο Άρης, αποτελεί… χρυσάφι.

Η αρχή του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος είναι εξόχως σημαντική. Μέσα στον Ιανουάριο ο Άρης έχει δύο σερί ντέρμπι σε Πυλαία και Παλέ με ΠΑΟΚ και Ηρακλή αντίστοιχα, εντός έδρας παίζει με τη Λάρισα και ακολουθεί ο αγώνας στην πρωτεύουσα με τον Ιωνικό, με την ομάδα της Νίκαιας να έχει ξεκινήσει την αποψίλωση του μπάτζετ, άρα και την αποδυνάμωση του ρόστερ.

Το έργο των παικτών του Σάββα Καμπερίδη είναι δύσκολο με τα υπάρχοντα δεδομένα, όμως φυσικά δεν είναι ακατόρθωτο. Μαζί με τον κόσμο, που στηρίζει και οικονομικά και ψυχολογικά, οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, να πάρουν στο Παλέ 5-6 νίκες και τουλάχιστον 1-2 μακριά από το «σπίτι» τους.

ΥΓ: Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά σε όλους με Υγεία! Όλα τα άλλα έρχονται…

To Top