Η Λούτον πληρώνει 120.000 ευρώ για ομοφοβικά συνθήματα

Με πρόστιμο 120.000 λιρών τιμωρήθηκε η Λούτον, για ομοφοβικά συνθήματα από τους οπαδούς της στον αγώνα της Premier League με την Μπράιτον τον περασμένο Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (23/11) η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Στο σύλλογο δόθηκε επίσης διετές σχέδιο δράσης από ανεξάρτητη ρυθμιστική επιτροπή, προκειμένου να βοηθήσει στη βελτίωση της συμπεριφοράς των φιλάθλων.

«Η Λούτον παραδέχτηκε ότι απέτυχε να διασφαλίσει ότι οι θεατές και/ή οι οπαδοί της συμπεριφέρθηκαν με τάξη», ανακοίνωσε η FA, ενώ από την πλευρά του ο σύλλογος με επίσημη ενημέρωση έκανε γνωστό ότι αποδέχθηκε την απόφαση.

«Ως σύλλογος αποκλειστικά με οικογενειακό προσανατολισμό, η Λούτον απεχθάνεται τα υβριστικά συνθήματα όπως τα συγκεκριμένα κι έχει πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε κάθε είδους διακρίσεις», αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας.

«Οι εμπλεκόμενοι διέπρατταν ποινικό αδίκημα και όποιος εντοπιστεί στη συνέχεια, θα του επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο και θα αντιμετωπίσει πιθανή αστυνομική έρευνα», καταλήγει.

Η Λούτον βρίσκεται στην 17η θέση της βαθμολογίας με έξι βαθμούς μετά από 12 αγώνες, ενώ είχε ηττηθεί με 4-1 από την Μπράιτον στις 12/08.

To Top