ΜΠΑΣΚΕΤ

Η λύση του απαγορευτικού μεταγραφών σημαίνει δραστική μείωση του μπάτζετ

Για να καταφέρει ο μπασκετικός Άρης να απεμπλακεί από το απαγορευτικό μεταγραφών που έχει επιβάλλει η FIBA για επτά υποθέσεις παικτών, θα πρέπει να κάνει ό,τι δεν έκανε πέρσι. Δραστική μείωση του μπάτζετ.

Οι κίτρινοι προσανατολίζονται στο να επιλέξουν τον δρόμο που δεν επέλεξαν πέρσι. Το περασμένο καλοκαίρι μετά την απόφαση της FIBA να τους επιτρέψει να κάνουν μεταγραφές από το ελληνικό πρωτάθλημα, οι άνθρωποι του Άρη αποφάσισαν να ασχοληθούν με το χτίσιμο της ομάδας, βλέποντας πως υπάρχει αδιαλλαξία από τους παίκτες που έχουν δικαιωθεί στη FIBA, συν φυσικά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ούτε τότε χρήματα για να δοθούν σε προκαταβολές.

Φέτος ο δρόμος θα είναι άλλος. Τα ban θα λυθούν εύκολα ή δύσκολα διότι δε γίνεται διαφορετικά. Πολύ δύσκολα η FIBA θα δεχθεί να δώσει και φέτος άδεια στον Άρη να κάνει μεταγραφές εκ των έσω, δίχως οριστική λύση στο απαγορευτικό μεταγραφών.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει η διοίκηση της ΚΑΕ να βρει χρήματα άμεσα και να δεσμεύσει ένα σημαντικό ποσό από τα εγγυημένα έσοδά της, ώστε να καλύψει τους διακανονισμούς με τους παίκτες που έχουν δικαιωθεί στη FIBA και έχουν επιβάλλει το απαγορευτικό μεταγραφών.

Η χρονική διάρκεια της οριστικής λύσης του απαγορευτικού μεταγραφών έχει επίσης συγκεκριμένο ορίζοντα: Την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Καστρίτης όντως προχωράει τον σχεδιασμό της ομάδας του Άρη εξετάζοντας περιπτώσεις παικτών χωρίς να υπάρχει ban και έχει ενημερωθεί ότι το αγωνιστικό μπάτζετ θα κυμανθεί μεταξύ 350-400 χιλιάδων ευρώ.

Είναι ιδιαίτερα χαμηλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρσι ξεπέρασε τα 550-600 χιλιάδες ευρώ και ακόμα πιο χαμηλό αν αναλογιστεί κανείς ότι όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα χρησιμοποιήσουν το bonus της πολιτείας μέσω του στοιχήματος (ένα ποσό μεταξύ 500-600 χιλιάδων ευρώ) για την ενίσχυση των ρόστερ τους.

To Top