Quantcast
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η μέρα της μαρμότας σε συνδυασμό με την αρειανή προμνησία

Άρχισε η προετοιμασία της ομάδας και ταυτόχρονα ξεκίνησαν οι «εμπεριστατωμένες» διαπιστώσεις για το πόσο καλή ή κακή , δυνατή η αδύναμη θα είναι η ομάδα για τις επερχόμενες υποχρεώσεις της. Κάποιοι φεύγουν ,κάποιοι έρχονται και η ζωή συνεχίζεται. Μήπως είναι η πρώτη φορά που μας αποχαιρετούν αγαπημένοι παίκτες; Ή μήπως εμείς γνωρίζουμε αν θα ενισχύσουν περισσότερο αυτοί που έρχονται την ομάδα;

–         Τίποτα από τα δύο δεν ισχύει. Οι συζητήσεις γίνονται για να δείξουμε το ενδιαφέρον μας και να ασχοληθούμε με τον ΑΡΗ σε περίοδο που δεν υπάρχουν αγώνες. Είναι φοβερό το γεγονός ότι καταφέρνουμε να συνδυάσουμε δύο εντελώς διαφορετικά γεγονότα για να αποδείξουμε ότι τα λεγόμενα μας έχουν βάση. Η μέρα της μαρμότας είναι το έθιμο στις Β. Πολιτείες των Η.Π.Α. και τον Καναδά όπου μαζεύονται οι πολίτες για να δουν αν  η μαρμότα θα αναγνωρίσει τον εαυτό της τη σκιά ή θα στρέψει τη μούρη της προς την αντίθετη πλευρά για να καταλάβουν πόσο θα κρατήσει ο χειμώνας στην περιοχή τους. Κάτι σαν το χταπόδι που προέβλεπε το νικητή σε ένα από τα προηγούμενα Μουντιάλ. Μόνο που αυτό γίνεται κάθε χρόνο και το παρατηρούν με ευλάβεια οι συμμετέχοντες. Έτσι κι εμείς. Περιμένουμε το καλοκαίρι για να αξιολογήσουμε αυτό που δεν ξέρουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα προτού ακόμα δούμε την ομάδα στο χορτάρι. Μαντεύουμε για να έχουμε!!!!

–         Όσο για την προμνησία που μας στοιχειώνει, είναι το γνωστό déjà vu στα γαλλικά, που σημαίνει ότι αυτό το έχουμε ξαναζήσει. Στον ΑΡΗ το καλοκαιρινό ανάθεμα ή ζήτω, το ζούμε και το ξαναζούμε χρόνια τώρα. Πότε γιατί έφυγε ο Σιώπης και ο Χαβίτο με τον Πλατέλλα, πότε όταν ήρθε ο Αμορόζο, ο Αμπρέου, ο Κόκε ο Ρονάλντο Γιάρο. Σημαντικοί παίκτες έφευγαν, ακόμα πιο σημαντικοί παίκτες ερχόντουσαν. Ζυγαριά είναι όλη αυτή η ιστορία. Πότε θα σου βγει ο νέος παίκτης , πότε το κενό του αποχωρήσαντα δεν θα καλυφθεί κατάλληλα. Είναι ένα ρισκαδόρικο παιχνίδι με νικητές και ηττημένους. Έχω την αίσθηση ότι δεν μείναμε πίσω στη αντικατάσταση παικτών που έφυγαν. Πάντα βρισκόταν η λύση ώστε η ομάδα να έχει αρχή , μέση και τέλος.

–         Μας έχει πληγώσει η αποτυχία στην Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν τραγικό που δεν υπήρξε η συντονισμένη προσπάθεια ώστε ο ΑΡΗΣ να εμφανιστεί τόσο έτοιμος, όσο χρειαζόταν για να αποκλείσει δύο κακές ομάδες. Αυτό φέτος δεν είναι ανεκτό. Η ευρωπαϊκή συμμετοχή πρέπει να έχει αποτελέσματα. Είναι υποχρέωση του προέδρου, του προπονητή της ομάδας να είναι προετοιμασμένοι για το επόμενο βήμα. Δεν συγχωρούνται λάθη από τον κόσμο γι’ αυτόν τον στόχο. Θέλουμε η προσοχή όλων να πέσει πάνω σ’ αυτούς τους αγώνες που θα εξιλεώσουν εν μέρει τις αποτυχίες. Ας καταλάβουν  ότι καμία ομάδα ,πουθα κληρωθεί με τον ΑΡΗ, δεν φοβίζει. Η νοοτροπία μας είναι νίκη παντού και με όποιον παίζουμε. Δεν είναι δα και τα φόβητρα της Ευρώπης αντίπαλοι μας στο Conference League. Ομάδες που τερμάτισαν σε θέσεις ίσως και πιο χαμηλά από την δική μας, από πρωταθλήματα που δεν είναι τόσο υψηλού επιπέδου σε σχέση με το ελληνικό. Η ευκαιρίες δίνονται, πρέπει να τις εκμεταλλευτούνε.

–         Το σήριαλ Καμαρά με αφήνει παγερά αδιάφορο. Καλός παίκτης, δυνατός, γρήγορος. Η προσφορά του ήταν δυσανάλογη με τα χρήματα που κόστισε. Τον έφεραν για ηγέτη και άνθρωπο που θα έλυνε το πρόβλημα του γκολ. Δεν πέτυχε στην αποστολή του. Δεν ξέρω τι περίμενε όταν ήρθε. Ούτε ξέρω αν όσα ήθελε τα βρήκε στην ομάδα. Είδα ένα ποδοσφαιριστή με σωματοδομή, με αντίληψη φάσεων, κοντρολαρισμένο αλλά τέτοιους η Αγγλία έχει παντού. Οι ακαδημίες τους είναι γεμάτες από φέρελπις νέους με τα ίδια ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά.

Αν δεν ήθελε Ελλάδα ας μην ερχόταν. Ότι η συζήτηση γίνεται ότι τον θέλει ο οσφπ επίσης είναι εκτός των ενδιαφερόντων μου. Θα μπορούσε να τον θέλει ο οποιοσδήποτε. Εν ολίγοις καλός , χρυσός ο Καμαρά αλλά δεν έκανε αυτό που ζητούσε η ομάδα. Φέρνει τα λεφτά που ζητούνται και φεύγει. Τίποτα περισσότερο , τίποτα λιγότερο. Έχει κι αλλού πορτοκαλιές. Αν μείνει , είναι ζητούμενο να παίξει το καλύτερο δυνατό  παιχνίδι του.

–         Όσο για τον Εντιαγέ , πέρασε και δεν ακούμπησε. Ο Σάσα μάλλον δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή. Εφόσον έχει αποφασιστεί η μείωση του όρου ηλικίας της ενδεκάδας τότε ήταν αναμενόμενη μια τέτοια κίνηση. Αν ανανεώσει ο Ματίγια θα είναι «η μάνα του Λόχου» και είναι αρκετός.

–         Σε αναμονή των επόμενων κινήσεων για να συζητήσουμε τα καθέκαστα.

  

To Top