Η μέρα του Στέφανου!

Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αφού θα μονομαχήσει σήμερα (17.00-Cosmote Sport 6) στον τελικό του Barcelona Open με τον θρυλικό Ράφα Ναδάλ. Δικαίως είναι η μέρα του…

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Το όνειρο, δηλαδή, γίνεται πραγματικότητα για τον Στέφανο, που όχι μόνο θα διεκδικήσει τον πρώτο του ATP τίτλο αλλά και θα βρει απέναντί του ένα είδωλο των παιδικών του χρόνων!

Και τι είδωλο… Τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο και απόλυτο βασιλιά του χώματος, που αυτή τη στιγμή μετράει 18 διαδοχικές νίκες στη συγκεκριμένη επιφάνεια και 44 σερί κερδισμένα σετ! Έχει να χάσει εδώ και έναν χρόνο και «θύτης» ήταν ο Ντόμινικ Τιμ, πέρυσι τον Μάιο στο Masters της Ρώμης.

Στη Βαρκελώνη κυνηγάει τον 11ο τίτλο του στη διοργάνωση (77ο στην καριέρα του) και δεν έχει χάσει ποτέ στον τελικό. Για να καταλάβετε την κυριαρχία του στο χώμα, αρκεί να αναφέρουμε ότι χθες, με την πρόκριση σε βάρος του Νταβίντ Γκοφέν, συμπλήρωσε 400 νίκες, με ποσοστό επιτυχίας 91,9% (400/435)!

Κάτι παραπάνω από δύσκολη, λοιπόν, η αποστολή του Στέφανου, που στα 19 του χρόνια έχει ήδη γράψει ιστορία για την Ελλάδα. Είναι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών και με την πορεία του στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας θα κάνει αύριο την πρώτη είσοδό του στο Top 50, ανεβαίνοντας στο Νο.44.

Εκτός αυτού, είναι ο μοναδικός τενίστας της χώρας που περνάει σε τελικό ATP στην Open Era και ο πρώτος μετά τον Νικόλα Καλογερόπουλο 1973!

Για να φτάσει ως εδώ, μάλιστα, πέτυχε πέντε νίκες χωρίς να χάσει σετ, αποκλείοντας σπεσιαλίστες της επιφάνειας, όπως οι Ντιέγκο Σβαρτσμαν, Αλμπέρτ Ράμος Βινιόλας, Ντόμινικ Τιμ και Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

Το φοβερό είναι ότι πριν το τουρνουά είχε μόλις μία νίκη σε κυρίως ταμπλό χωμάτινης ATP διοργάνωσης!

Πώς να μη μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον 19χρονο τενίστα ο Ράφα Ναδάλ; «Αν με ρωτούσατε στην αρχή του τουρνουά, δεν θα ήταν στις επιλογές μου ο Στέφανος (για να φτάσει μέχρι τον τελικό), αλλά είδα πώς παίζει αυτή την εβδομάδα και δεν υπάρχει αμφιβολία για το ότι είναι ο δυνατότερος αντίπαλος που θα μπορούσα να έχω», ήταν τα λόγια του αριστερόχειρα Ισπανού.

Σημειώστε ότι αν ο Στέφανος κάνει το θαύμα, τότε ο Ναδάλ θα πέσει από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και τη θέση του θα πάρει ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ό,τι και αν γίνει σήμερα στη Βαρκελώνη, είναι ήδη νικητής!

Πηγή: sdna.gr

To Top