ΑΠΟΨΕΙΣ

Η μέση οδός του Πρίφτη

Στις 13 Φεβρουαρίου 2016 ο υπογράφων έκανε στην “Καθημερινή” συνέντευξη τον Δημήτρη Πρίφτη. Είναι μεσούσης της πιο όμορφης σεζόν του Άρη την τελευταία δεκαετία. Χθες ο Πρίφτης δικαιώθηκε για την τριετία του στον Άρη, δικαιώθηκε για την τετραετία του στην Ούνιξ και πλέον έγινε και “τυπικά” προπονητής Ευρωλίγκας.

Τα λόγια του σε δύο συγκεκριμένες ερωτήσεις είναι αυτά που θα έπρεπε – και θα πρέπει πάντα – να είναι “οδηγός” για κάθε προπονητή του Άρη.

Ακολουθούν παρακάτω:

– Οι φίλαθλοι είδαν όραμα και ακολουθούν την ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παράλληλα έχουν και προσδοκίες. Είναι δύσκολο να βρεθεί ισορροπία ανάμεσα στις προσδοκίες και την πραγματικότητα της ομάδας;

– Οι υπέρμετρες προσδοκίες και η υπομονή περνούν μέσα από τη λέξη σύνεση. Ο κόσμος του Αρη έχει την παιδεία. Είναι παρορμητικός, έχει επιθυμία, «πεινάει» για μεγάλες στιγμές, αλλά ταυτόχρονα έχει την υπομονή και μπορεί να διακρίνει αν κάτι γίνεται σωστά ή όχι. Είναι πολύ μπασκετικό κοινό. Είναι πολύ σημαντικό που παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο ανεξαρτήτως αντιπάλου και υπάρχει η φωνή του Αρη και μακριά από το Αλεξάνδρειο. Είναι κίνητρο και αυτό είναι η διαφορά του Αρη με τις άλλες ομάδες.

– Προσωπικές προσδοκίες και φιλοδοξίες «γεννήθηκαν» στον Δημήτρη Πρίφτη μέσα από αυτή τη χρονιά;

– Είμαι της μέσης οδού ως άνθρωπος γενικά. Εχω φιλοδοξίες, είναι πολύ έντονες, τις έχω στο μυαλό μου, αλλά δεν ξεστομίζω μεγάλα λόγια. Στον ομαδικό αθλητισμό δεν υπάρχει μοναχική διαδρομή, όλα πρέπει να μοιράζονται, καλές και κακές στιγμές, επιθυμίες ή προσδοκίες.

Αυτή η… μέση οδός! Πόσο δύσκολο πράγμα έχει αποδειχθεί στην πράξη. Ο Πρίφτης είχε (και θεωρώ ότι έχει ακόμα αλλά πλέον πολύ πίσω στο μυαλό του) προσδοκίες για τον Άρη, που ξεπερνούσαν τότε και τον ίδιο και το ίδιο το τμήμα.

Αν ποτέ αυτές οι προσδοκίες που εν πολλοίς ταυτίζονται με τις “απαιτήσεις” του κόσμου για την “αναγέννηση” του τμήματος, γίνουν πραγματικότητα, τότε αυτό θα συμβεί μόνο στην περίπτωση που ακολουθηθεί το μοντέλο Πρίφτη. Η μέση οδός. Η δουλειά, η πίστη στη δουλειά, με συγκεκριμένο πλάνο και πίστη στο πλάνο.

Μέχρι τότε θα θαυμάζουμε τον Πρίφτη στην Ούνιξ ή οπουδήποτε αλλού κοουτσάρει σε ένα υψηλό επίπεδο, γιατί αυτό το κατέκτησε με τον σωστό τρόπο. Τη μέσο οδό.

To Top