ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η μακέτα του Κλεάνθης Βικελίδης έγινε ανάρπαστη! – «Είναι τρελοί οι Αρειανοί! Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε τόσο πολύ την ομάδα τους!»

Η εξαιρετική μακέτα του Κλεάνθης Βικελίδης έγινε ανάρπαστη και ο άνθρωπος που τη δημιούργησε έχει μείνει με το στόμα ανοικτό!

Στο Yellow Raddio 101,7 μίλησε ο Αποστόλης, το μυαλό που δημιούργησε τις μακέτες του «Κλεάνθης Βικελίδης», τονίζοντας πως το «σπίτι» του Άρη έχει την μεγαλύτερη ζήτηση σε παραγγελίες!

Για το life is wood: Οι περισσότερες «παρασκευές» μας είναι από ξύλο, εξού και το wood! Το life is wood στην ουσία ξεκίνησε από χόμπι. Εξελίχθηκε στη δημιουργία της σελίδας, μέσω της οποίας δείχνουμε και πουλάμε ό,τι δημιουργούμε, είτε είναι μακέτες, είτε κάποιο άλλο προϊόν.

Για την ανταπόκριση του κόσμου στην κλήρωση της μακέτας του Κλεάνθης Βικελίδης με την συνεργασία του Aris Media Factory: Η ανταπόκριση των Αρειανών είναι τρελή! Πολύ αγάπη για την ομάδα. Δεν έχω έρθει στην Θεσσαλονίκη, αλλά μόνο και μόνο από την ανταπόκριση που έδειξαν, κατάλαβα πόσο αγαπάνε τον Άρη! Είναι τρελοί με την ομάδα! Δεν πίστευα ότι οι άνθρωποι μπορούν να αγαπάνε τόσο πολύ την ομάδα τους. Άνθρωποι κάθε ηλικίας. Από 14 έως και 60 χρονών.

Για το πρακτικό κομμάτι, πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνει: Μου αρέσει αυτό που κάνω, υπάρχει μεράκι άρα από μόνο του το κάνει εύκολο. Όλα τα υλικά είναι απλά. Το ξύλο είναι το βασικό υλικό. Ύστερα, είναι τα χαρτόνια, τα ακρυλικά χρώματα που βάφουμε τις μακέτες και τέλος ο φωτισμός σε κάθε γήπεδο. Ανάλογα με το είδος του γηπέδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί LED για παράδειγμα.

Για τις διαστάσεις των γηπέδων: Επειδή τα σχεδιάζω και τα κατασκευάζω μόνος μου, δεν είναι σταθερό το μέγεθος. Ανάλογα με το τι θέλει ο καθένας στον χώρο του, μπορεί να το έχει σε όποια διάσταση επιθυμεί. Οι τελευταίες διαστάσεις που κάναμε ήταν 30×40, σχετικά μικρές. Έχουμε κατασκευάσει πολύ μεγαλύτερες που μπορεί να κρεμαστούν ακόμη και στον τοίχο.

Για το πώς μπορεί να παραγγείλει κάποιος μία μακέτα: Μέσω της σελίδας μας στο instagram μπορεί να γίνει η παραγγελία. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ειδικά τα γήπεδα του Άρη δεν υπάρχουν καθόλου σε απόθεμα, είναι sold out! Υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση!

Για το αν υπάρχει η δυνατότητα να φτιαχτεί και το Παλέ: Ναι φυσικά. Απλώς επειδή είναι κλειστό γήπεδο, θα πρέπει να γίνει μία ειδική κατασκευή, να ανοίξουμε την οροφή.

Για τις μακέτες που ξεκίνησε να φτιάχνει: Το πρώτο γήπεδο ήταν το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Το ξεκίνησα πολύ μικρός, όταν ήμουν στην Β’ Γυμνασίου. Στην συνέχεια έκανα κι άλλα. Το Βικελίδης προέκυψε από την επιθυμία ενός Αρειανού.

Για το ποιο είναι το γήπεδο που τον δυσκόλεψε περισσότερο: Το «Allianz Arena». Λόγω του περιμετρικού κελύφους που έχει, το οποίο αλλάζει χρώματα ανάλογα με τον φωτισμό. Η αλλαγή των χρωμάτων επιτεύχθηκε με τη χρήση LEDοταινίας στο εσωτερικό, που με κομπιουτεράκι αλλάζουν τα χρώματα όπως επιθυμεί ο καθένας και με τον ρυθμό που θέλει.

Για το πώς πήρε την απόφαση να επιλέξει την «πατροπαράδοτη» μακέτα κι όχι την ψηφιακή: Πιστεύω ότι το χειροπιαστό, αυτό που βλέπουμε μπροστά μας, δεν αντικαθίσταται με όλα τα καλά της τεχνολογίας. Όταν βλέπεις κάτι και μπορείς να το πιάσεις, είναι τελείως διαφορετική αίσθηση.

Για το αν μπορεί να φτιάξει ένα γήπεδο με κόσμο: Ναι φυσικά. Αλλά πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να φαίνονται οι λεπτομέρειες.

Για το πόσα χρόνια φτιάχνει μακέτες: Ξεκίνησα να φτιάχνω μακέτες περίπου 15 χρόνια πριν.

Για το αν επιθυμεί να το εξελίξει στο μέλλον: Σίγουρα θα είναι το χόμπι μου και ως χόμπι θα το βλέπω πάντα. Για αυτό το λόγο πιστεύω βγαίνουν ωραίες και οι μακέτες. Αν το δω ως επάγγελμα θα πέσει η ποιότητα. Το κάνω με μεράκι και αγάπη και δεν με κουράζει.

To Top