ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η «μαύρη» λίστα αυτών που «έφυγαν» στο γήπεδο… (videos)

O Πατρίκ Εκένγκ άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα αφού κατέρρευσε στον αγώνα της Ντιναμό Βουκουρεστίου με την Βιτορούλ και το SDNA θυμάται αντίστοιχες «τραγικές» περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έφυγαν τόσο άδικα.

Δυστυχώς όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο συχνά γίνονται τα φαινόμενα των ποδοσφαιριστών που «φεύγουν» τόσο ξαφνικά, δημιουργώντας πολλές απορίες σχετικά με το κατά πόσον τα αίτια των θανάτων τους είναι φυσικά ή όχι.

Μαρκ-Βιβιέν Φοέ (Καμερούν) 2003

Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής του Καμερούν κατέρρευσε κατά την διάρκεια του ημιτελικού αγώνα με αντίπαλο την Κολομβία στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2003 στα γήπεδα της Γαλλίας και «έφυγε» λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο προδομένος από την καρδιά του. Τελικώς η ομάδα του κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό όπου αντιμετώπισε την οικοδέσποινα Γαλλία και ηττήθηκε με 1-0. Οι «τρικολόρ» αφιέρωσαν το τρόπαιο στον αδικοχαμένο Φοέ και οι αρχηγοί των δύο ομάδων Ντεσαγί και Σονγκ σήκωσαν μαζί το κύπελλο.

Μίκλος Φέχερ (Μπενφίκα) 2004

Στην αναμέτρηση της Βιτόρια Γκιμαράες με την Μπενφίκα για το Πορτογαλικό πρωτάθλημα, ο Ούγγρος επιθετικός, Μίκλος Φέχερ, είχε περάσει ως αλλαγή στο 59’ για τη Μπενφίκα και στο 90’ έδωσε την ασίστ για το 0-1. Ένα λεπτό όμως αργότερα, κι ενώ ο διαιτητής του δείχνει την κίτρινη κάρτα για ένα σκληρό μαρκάρισμα, ο Φέχερ δείχνει ξαφνικά να πονάει, παραπατάει και μετά καταρρέει. Ο Φέχερ μεταφέρεται τελικώς στο νοσοκομείο της πόλης και το ίδιο βράδυ ανακοινώνεται ο θάνατος του. Η αιτία του θανάτου του ήταν καρδιακή αρρυθμία. Η Μπενφίκα απέσυρε διαπαντός τον αριθμό 29, τον αριθμό που φορούσε ο Ούγγρος τα δύο χρόνια που βρισκόταν στους «αετούς».

Αντόνιο Πουέρτα (Σεβίλλη) 2007

Τρεις μέρες έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο άσος της Σεβίλης, που είχε καταρρεύσει στο ματς με τη Χετάφε. Άφησε την τελευταία πνοή του στο νοσοκομείο μετά από πολλές καρδιακές προσβολές. Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, ο θάνατός του οφειλόταν σε εγκεφαλοπάθεια από τη μη οξυγόνωση του αίματος και δυσλειτουργία οργάνων, αιτία του παρατεταμένου καρδιακού επεισοδίου που προκάλεσε τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Φιλ Ο’Ντόνελ (Μάδεργουελ) 2007

Μόλις τέσσερις μήνες μετά το θάνατο του Αντόνιο Πουέρτα, σ’ένα παιχνίδι μεταξύ της Μάδεργουελ και της Νταντί Γιουνάιτεντ για την Πρέμιερσιπ της Σκωτίας, λίγο πριν τη λήξη, ο κεντρικός αμυντικός των γηπεδούχων ετοιμαζόταν να αποχωρήσει σαν αλλαγή από τον αγωνιστικό χώρο, όταν ξαφνικά κατέρρευσε. Επί 5 λεπτά οι γιατροί προσπαθούσαν να τον συνεφέρουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου λίγο αργότερα «κατέληξε».

Μπομπσαμ Ελέικο (Μερκσέμ) 2011

Στις 13 Νοεμβρίου 2011 ο 30χρονος Βέλγος, Μπομπσαμ Ελέικο, κατέρρευσε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας της Μερκσέμ με την Κααρτ. Παρά τις προσπάθειες του ιατρικού επιτελείου να τον επαναφέρουν, δεν κατέστη δυνατόν.

Ναόκι Ματσούντα (Ματσουμότο Γιαμάγκα) 2011

Στις 4 Αυγούστου του 2011, ο παλιός διεθνής Ιάπωνας ποδοσφαιριστής είχε καταρρεύσει από ανακοπή κατά τη διάρκεια προπόνησης της Ματσουμότο Γιαμάγκα. Ο 34χρονος άσος διακομίστηκε στο νοσοκομείο αναίσθητος και δύο 24ωρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Στέλιος Μαρκούσης (Βέροια) 2015

Στην «μαύρη» αυτή λίστα βρίσκεται και ο νεαρός τερματοφύλακας της Βέροιας, Στέλιος Μαρκούσης, που κατά την διάρκεια της προπόνησης αισθάνθηκε αδιαθεσία σε μία άσκηση στην οποία μπλόκαρε την μπάλα και έχασε τις αισθήσεις του. Οι γιατροί κατάφεραν αρχικά να τον επαναφέρουν όμως στην συνέχεια δεν άντεξε και «κατέληξε» λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε.

Γκρέγκορι Μέρτενς (Λόκερεν) 2015

Ο Βέλγος αμυντικός της Λόκερεν, Γκρέγκορι Μέρτενς, κατέρρευσε κατά την διάρκεια της αναμέτρησης της ομάδας του με την Γκενκ και παρά το γεγονός ότι οι γιατροί έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους επί τρεις ημέρες για να τον επαναφέρουν δεν τα κατάφεραν και «έσβησε» στο νοσοκομείο. Το αξιοσημείωτο ήταν ότι στους ελέγχους που είχαν στα πρότυπα της ΟΥΕΦΑ πριν την έναρξη της σεζόν είχε βρεθεί να είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

To Top