ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η μεγάλη λίστα των τραυματιών του Άρη! Συνολικά οκτώ παίκτες εκτός δράσης

Οντουμπάτζιο και Ματαρίτα ήρθαν να προστεθούν στην μεγάλη λίστα των τραυματιών του φετινού Άρη! Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η κιτρινόμαυρη ομάδα “μετράει” οκτώ ποδοσφαιριστές εκτός δράσης, καταγράφοντας μια κατάσταση που δεν έχει ίσως ξανασυναντήσει η ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, οι παίκτες που είναι εκτός “μάχης” και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι οι:

1. Μάνου Γκαρθία: υπέστη τον Ιανουάριο ρήξη χιαστών στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όμως όχι μόνο δεν κατάφερε να επανέλθει, αλλά θα υποβληθεί σε νέα διορθωτική επέμβαση στο γόνατό του!

2. Μόουζες Οντουμπάτζιο: υπέστη κάκωση συνδέσμων ώμου στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, θα ξεκινήσει πρόγραμμα αποκατάστασης και σε δύο εβδομάδες θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασής του.

3.  Ρόναλντ Ματαρίτα: έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στη γάμπα και ο χρόνος επιστροφής του υπολογίζεται στις τέσσερις εβδομάδες.

4. Ζαν Ζουλ: στις 20 Αυγούστου έπαιξε ένα ημίχρονο με τον ΟΦΗ και στη συνέχεια αποχώρησε τραυματίας. Δοκίμασε να επιστρέψει στο ματς με τον Παναιτωλικό (14 λεπτά), έπαιξε λίγο με τον Ολυμπιακό (4 λεπτά), όμως ότι ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στο γόνατο. Οι εξετάσεις είχαν δείξει πρόβλημα στον έσω πλάγιο σύνδεσμο, ακολούθησε θεραπείες, έμεινε εκτός για ένα διάστημα, αλλά στις προπονήσεις όταν προσπαθεί να μπει εξακολουθεί να παραπονιέται για ενοχλήσεις. Αν συνεχίσει να πονάει, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μείνει εκτός μέχρι την επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος, περίπου στα μέσα Νοεμβρίου.

5. Λούκας Ρουπ: έκανε στις αρχές Οκτωβρίου εγχείρηση στον μηνίσκο στο Μόναχο για να ξεπεράσει το πρόβλημα του. Υπολογίζεται μετά τα μέσα Νοεμβρίου να ξεκινήσει προπονήσεις.

6. Φραν Βέλεθ: Τραυματίστηκε στις 9 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Πτολεμαΐδα. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός υπέστη θλάση 3ου βαθμού στον ορθό μηριαίο με μερική αποκόλληση του τένοντα και αποφασίστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Θα επιστρέψει στις αρχές Ιανουαρίου.

7. Κίκε Σαβέριο: αγωνίστηκε για πρώτη και μοναδική φορά στο δεύτερο παιχνίδι του Άρη με την Αραράτ στις 3/8. Η αρχική διάγνωση για τον 24χρονο ακραίο επιθετικό από το Εκουαδόρ ήταν βαρύ διάστρεμμα και ο χρόνος αποκατάστασης υπολογίστηκε στον έναν μήνα. Έμεινε εκτός δυο μήνες και πριν λίγες μέρες η ΠΑΕ Άρης ενημέρωσε ότι ο Σαβέριο έχει υποστεί οστικό οίδημα και αναμένεται να επιστρέψει μετά τα μέσα του Νοέμβρη.

8. Γιώργος Δεληζήσης: τραυματίστηκε στο προπονητικό διπλό με την Κ19 του Άρη. Είχε υποστεί χόνδρινη βλάβη στο αριστερό γόνατο και υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση και ο χρόνος επιστροφής του υπολογίζεται στα τέλη του Νοέμβρη.

Να σημειωθεί ότι από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, σοβαρά προβλήματα τραυματισμών αντιμετώπισαν και οι Γιακούμπ Μπράμπετς, Χουλιάν Κουέστα και Νέβεν Τζούρασεκ.

To Top