Η… μετάθεση του Euro δίνει χρόνο για τα πλέι οφ

Η UEFA την προσεχή Τρίτη συνεδριάζει για την τύχη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το Euro 2020, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί σε 12 χώρες, θα μετατεθεί για έναν χρόνο μετά, το 2021.

H επικείμενη απόφαση μετάθεσης του Euro για έναν χρόνο μπροστά, πιθανώς θα δώσει τα χρονικά περιθώρια στα playoffs της Super League να διεξαχθούν και να ολοκληρωθούν κανονικά. Αν, φυσικά, το επιτρέψει η κατάσταση και εξαλειφθεί ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό.

Σήμερα το απόγευμα θα συναντηθούν οι εκπρόσωποι των ομάδων της Super League και θα αποφασίσουν είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία (με εξαίρεση τον Ολυμπιακό) την αναβολή των playoffs.

Αν το Euro 2020 διεξαγόταν κανονικά, τα εθνικά πρωταθλήματα θα όφειλαν να έχουν ολοκληρωθεί τον Μάιο, αλλά από τη στιγμή που οδεύει προς μετάθεση για το 2021, ίσως δοθεί η δυνατότητα να παιχτούν τα playoffs, ακόμη κι αν ολοκληρωθούν τον Ιούνιο. Αν η UEFA ζητήσει χρόνο και δεν αναβάλει το Euro 2020, τότε η Super League θα πορευτεί με βάση τις επιταγές του Υπουργείου Υγείας, αν και… όποτε αποφασίσει να ανάψει πράσινο για την διεξαγωγή αγώνων.

Φυσικά όλα τα παραπάνω, επαναλαμβάνουμε, θα εξαρτηθούν από το αν θα υπάρξει αρχικά ύφεση και εν συνεχεία εξάλειψη του κινδύνου για την υγεία λόγω της πανδημίας που μαστίζει όλο τον πλανήτη. Γι’ αυτό και η Super League, αλλά και οι υπόλοιπες διοργανώσεις, εξαρτώνται από τις αποφάσεις που θα ληφθούν και σε επίπεδο κυβέρνησης.

To Top