ΜΠΑΣΚΕΤ

Η… μεταγραφή μέσω “Ξανθού”

Του Ιωάννη του Βαπτιστή σήμερα μεγάλη γιορτή για την Χριστιανοσύνη και μεταξύ αυτών που εορτάζουν είναι και ένας από τους βασικούς συντελεστές της ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ του Αρειανού μπάσκετ ο Γιάννης Ιωαννίδης. Θυμάμαι πάντα τον ξανθό που τον θεωρώ δίκαια σαν τον αρχιτέκτονα εκείνης της σπουδαίας ομάδας που έβαλε το άθλημα στο σπίτι του κάθε Έλληνα και έκανε υπερήφανους τους Αρειανούς .

Ρεπόρτερ του ποδοσφαίρου ήμουνα εγώ και παρότι πήγαινα στο γήπεδο σαν θεατής ο Ιωαννίδης από το 1979 προσπαθούσε να με κάνει να ασχοληθώ με το μπάσκετ δημοσιογραφικά .

“Έλα και δεν θα χάσεις. Θα γίνεις πρώτος μάγκας γιατί ο Άρης κάποια στιγμή θα κάνει τους Έλληνες να παραμιλούν με τις επιτυχίες του”.

Σιγά σιγά άρχισα να πηγαίνω στα παιχνίδια και σαν δημοσιογράφος αλλά η μεγάλη μου αγάπη ήταν το ποδόσφαιρο . Και φθάνουμε στο 1983-84 και πριν τον πρώτο Ευρωπαϊκό αγώνα με την  Ζαντάρ. Ο Ιωαννίδης με έκανε… Θεό να πάω μια φορά με την αποστολή στο εξωτερικό αλλά εγώ ήμουνα αρνητικός.

Μετά το τέλος του πρώτου αγώνα ήταν μεσάνυχτα και με πήρε τηλέφωνο στο σπίτι μου λέγοντας μου:

“Αυτήν την φορά δεν θα μου αρνηθείς . Ξαφνικά προέκυψε ένα πρόβλημα με τον φυσιοθεραπευτή της ομάδας (τότε ήταν ο Λάζαρος Κιοφιτζόγλου) και υπάρχει ένα εισιτήριο κενό. Αυτός είναι ένας καλός οιωνός ότι θα τρέπει να έρθεις”   και συνέχισε ο πονηρός “ξανθός” θέλοντας να με κτυπήσει στο ευαίσθητο σημείο μου: “Αν δεν έρθεις και αποκλειστεί η ομάδα θα έχεις τύψεις”.

Και είπα το ναι και πήγα σαν μοναδικός δημοσιογράφος με την ομάδα .

Στο τριήμερο της παρουσίας μας στην όμορφη Κροατική παραθαλάσσια πόλη άρχισε το ψήσιμο και έγινε μεγαλύτερο μετά την πρόκριση

“Δεν θέλω να ακούσω λέξη .Είσαι το γούρι μας .Από δω και πέρα θα είσαι πάντα μαζί μας. Δεν μπορείς να αναλογιστείς τι έρχεται .Αυτή η ομάδα θα εκτοξεύσει το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας “

Ο Ιωαννίδης παρά τις παραξενιές του με τα γούρια του και τις εγωιστικές τάσεις του έβλεπε χρόνια μπροστά και ήθελε να ενώσει και να φέρει κοντά στην ομάδα όλους τους Αρειανούς (παράγοντες ,πρώην αθλητές ,δημοσιογράφους κλπ).

Οι τελευταίοι μου ενδοιασμοί κάμφθηκαν όταν τις πρωινές ώρες της επόμενης μέρας φθάσαμε στα σύνορα (κάποιο πρόβλημα στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας ανάγκασε να πάμε αεροπορικώς Σκόπια και μετά οδικώς Θεσσαλονίκη . Στα σύνορα λοιπόν μας περίμεναν γύρω στους 200 Αρειανούς  απο Θεσσαλονίκη αλλά και κυρίως την κιτρινόμαυρη Γουμένισσα  . Ο Ιωαννίδης μου είπε :

“ Αυτό είναι έργο δικό σου . Μαυτά που έγραψες για την πρόκριση ξεσήκωσες τους Αρειανούς . Γιαυτό θέλω και την βοήθεια σου όχι για μένα αλλά για τον Άρη μας “. Και την είχε ο ΑΡΗΣ της καρδιάς μας απλόχερα.

Και εγώ δεν μετάνιωσα που έκανα αυτήν την μεταγραφή ζώντας από κοντά όλες τις επιτυχίες της Αυτοκρατορίας.

** Το σχόλιο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ στο PRESSARIS είναι μια προσφορά του κορυφαίου ζαχαροπλαστείου ΑΜΟΡΕ!

To Top