ΑΠΟΨΕΙΣ

Η μεταγραφική στόχευση (πρέπει να είναι) άμεση και αποτελεσματική

Το περασμένο καλοκαίρι ο Άρης προχώρησε σε ολικό λίφτινγκ του ρόστερ, πραγματοποιώντας συνολικά σε 19 μεταγραφές.

Επί της ουσίας, αποδείχθηκε ότι άλλο η… ποσότητα, κι άλλο οι ποιότητα, καθώς παίκτες οι οποίοι αποκτήθηκαν με σκοπό να καλύψουν κενά και να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στο αγωνιστικό πλάνο βλέπουμε ότι δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις αλλά και στις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν με τη μεταγραφή τους.

Τώρα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου που είναι προ των πυλών, η στόχευση πρέπει να είναι ξεκάθαρη: άμεση, γρήγορη και όχι πρόχειρη και φυσικά αποτελεσματική. Είναι η πιο… άχαρη και απαιτητική συγχρόνως περίοδος, μια και δεν υπάρχει η πολυτέλεια αναμονής για να αποδώσει μια μεταγραφή. Οι παίκτες που θα έρθουν θα πρέπει να συνδυάζουν έναν απαιτητικό συνδυασμό: ουσία και άμεση προσαρμογή στα “θέλω” της ομάδας.

Η αναβολή του πρωταθλήματος δίνει επιπλέον χρόνο, αλλά κυρίως η αναβολή του πρώτου αγώνα για τον κύπελλο με την ΑΕΚ για τις 10 Ιανουαρίου με τη ρεβάνς στις 17 Ιανουαρίου καταγράφουν το… τάιμινγκ για την επίσπευση των μεταγραφικών αποφάσεων στην λογική ότι ο Άρης θέλει να έχει λύσεις από την 1η Ιανουαρίου και να είναι έτοιμος ενόψει ενός σημαντικού θεσμού, έχοντας απέναντι του ένα υψηλό εμπόδιο όπως είναι η αθηναϊκή ομάδα.

Αυτό είναι το περίγραμμα των όσων προσδοκάει ο Άρης να “πάρει” από την ενίσχυση που… επιβάλλεται να γίνει. Από κει και πέρα, είναι οι θέσεις που χρειάζονται αυτήν την ενίσχυση.

Ήδη στο τραπέζι έχει πέσει το όνομα του Εμίλ Σεϊντέ, αριστερού εξτρέμ της Σασουόλο. Τόσο στην περίπτωση του Νορβηγού, όσο και στις υπόλοιπες που είναι στα μεταγραφικά ραντάρ του Άρη είναι ξεκάθαρο ότι μπαίνοντας στον Δεκέμβριο, υπάρχει η πίεση των οριστικών αποφάσεων. Είτε από τον Άρη, είτε από τους παίκτες που έχει προσεγγίσει.

Σε ότι αφορά τις θέσεις, εκτός από φορ και αριστερό εξτρέμ, οι αναζητήσεις είναι για αμυντικό χαφ, επιτελικό μέσο υπό προϋποθέσεις (άσχετα εάν φώναξε παρών ο Ρουπ, ενώ ακόμη κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για το πότε θα είναι σε θέση να βοηθήσει ο Μάνου Γκαρθία), ενώ δεν έχει αποκλειστεί η περίπτωση για την απόκτηση αριστερού μπακ. Ο Ρόναλντ Ματαρίτα δεν έχει βοηθήσει ως τώρα, άσχετα με τον τραυματισμό του και ο Άρης σκέφτεται σοβαρά να κινηθεί για έναν ακόμα ακραίο αμυντικό στο αριστερό άκρο, ντουμπλάροντας τον Φράνκο Φεράρι.

To Top