Η μετακίνηση του Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι εκτόξευσε τις τιμές των εισιτηρίων κατά 1.034%

Η ανακοίνωση του Λιονέλ Μέσι ότι σκοπεύει να αγωνιστεί στο αμερικανικό πρωτάθλημα γνωστό ως MLS και ειδικότερα στην Ίντερ Μαϊάμι, εκτόξευσε τις τιμές των εισιτηρίων της ομάδας στη δευτερογενή αγορά την Τετάρτη, καθώς οι οπαδοί ζητούν διακαώς την ευκαιρία να δουν τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται επί αμερικανικού εδάφους.

Οι τιμές των εισιτηρίων εκτινάχθηκαν μετά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίς την Τετάρτη ότι σκοπεύει να ενταχθεί στην ομάδα της Major League Soccer (MLS), κάτι που επιβεβαίωσε αργότερα ο ίδιος σύμφωνα με το Reuters.

Το πρώτο παιχνίδι του Μέσι με την ομάδα θα μπορούσε να λάβει χώρα στις 21 Ιουλίου, όταν η Ίντερ Μαϊάμι θα υποδεχθεί την Κρουζ Αζούλ στην πρεμιέρα του Λιγκ Καπ.

Η χαμηλότερη τιμή για ένα εισιτήριο για αυτό το παιχνίδι την Τρίτη ήταν στα 29 δολάρια, αλλά την Τετάρτη η τιμή εκτοξεύτηκε στα 329 δολάρια, σημειώνοντας δηλαδή “άλμα” 1.034%, σύμφωνα με το TickPick.

Το πρώτο παιχνίδι του Μέσι με τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι θα είναι πιθανότατα το πιο ακριβό παιχνίδι του MLS που έχει καταγραφεί ποτέ, δήλωσε στο Reuters ο Kyle Zorn, brand manager της TickPick.

“Είδαμε ένα τεράστιο άλμα στις τιμές των εισιτηρίων της Ίντερ Μαϊάμι όταν μαθεύτηκε ότι ο Μέσι προσανατολίζεται να ενταχθεί στον σύλλογο”, δήλωσε ο Zorn. “Δεδομένης της ιδιότητάς του ως αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος παίκτης στον κόσμο, κάθε φορά που η Ίντερ Μαϊάμι παίζει εκτός έδρας, θα βλέπουμε τιμές εισιτηρίων που θα σπάνε ρεκόρ”.

Τα εκτός έδρας παιχνίδια της Ίντερ Μαϊάμι που σημείωσαν το μεγαλύτερο άλμα στις τιμές περιλάμβαναν την επίσκεψη της ομάδας στους New York Red Bulls στις 26 Αυγούστου (αύξηση 1.236%) και το ταξίδι της στη Νότια Καλιφόρνια για να αντιμετωπίσει την LAFC στις 3 Σεπτεμβρίου (αύξηση 420%).

Ο Μέσι, ο οποίος κλείνει τα 36 του χρόνια στις 24 Ιουνίου, μένει επίσημα ελεύθερος όταν το συμβόλαιό του στον γαλλικό σύλλογο Παρί Σεν Ζερμέν λήξει στο τέλος του μήνα.

Ο Μέσι επιβεβαίωσε την κίνηση αυτή σε συνεντεύξεις του στις ισπανικές εφηεμρίδες Mundo Deportivo και Sport.

“Είμαστε ευτυχείς που ο Λιονέλ Μέσι δήλωσε ότι σκοπεύει να ενταχθεί στην Ίντερ Μαϊάμι και στη Major League Soccer αυτό το καλοκαίρι”, ανέφερε το MLS σε ανακοίνωσή του νωρίτερα την Τετάρτη. “Αν και απομένει δουλειά για την ολοκλήρωση της επίσημης συμφωνίας, ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών στο πρωτάθλημά μας”.

Τα οικονομικά προβλήματα της Μπαρτσελόνα φέρεται να στάθηκαν εμπόδιο στην επιθυμία του Μέσι να επανενωθεί με τον ισπανικό σύλλογο της La Liga, όπου απέκτησε παγκόσμια φήμη από το 2004-21.

Στο εμταξύ, η Σαουδική Αραβία προσέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, 400 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για να παίξει στην Αλ Χιλάλ, γεγονός που θα του επέτρεπε να ανανεώσει την αντιπαλότητα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Μέσι κατέχει ακίνητα στο Μαϊάμι και έχει πει πολλές φορές τον τελευταίο χρόνο ότι θα ήθελε να αγωνιστεί στις ΗΠΑ.

Οι όροι μιας συμφωνίας με την Ίντερ Μαϊάμι δεν είναι ξεκάθαροι προς το παρόν, αν και ο Μέσι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανεβάσει τον πήχη για τον υψηλότερο μισθό στην ιστορία του MLS. Σημειώνεται ότι η Toronto FC πληρώνει στον Λορέντζο Ινσίνιε το ποσό ρεκόρ των 14 εκατ. δολαρίων.

Το ESPN μετέδωσε ότι η Ίντερ Μαϊάμι του προσέφερε μειοψηφικό μερίδιο στην ομάδα, η οποία ανήκει στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Χόρχε Μας, τον αδελφό του Χοσέ και τον πρώην ποδοσφαιριστή Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Το ESPN μετέδωσε επίσης ότι η συμφωνία του Μέσι θα μπορούσε να περιλαμβάνει συμφωνία με την Apple TV, η οποία κατέχει τα δικαιώματα μετάδοσης του πρωταθλήματος. Μια συμφωνία με την Apple TV θα ήταν ξεχωριστή από ένα συμβόλαιο MLS.

Όσον αφορά το MLS, η άφιξη του Μέσι θα σηματοδοτούσε τη μεγαλύτερη μεταγραφή του πρωταθλήματος από τότε που ο Μπέκαμ εντάχθηκε στους LA Galaxy το 2007.

Ο επίτροπος του MLS Don Garber είχε δηλώσει στο The Athletic τον Μάρτιο ότι η έλευση του Μέσι στις ΗΠΑ θα ήταν ευλογία για το πρωτάθλημα.

“Έχεις να κάνεις με τον πιο ξεχωριστό ίσως παίκτη στην ιστορία του παιχνιδιού”, δήλωσε ο Garber για τον Μέσι. “Οπότε όταν υπάρχουν φήμες που τον συνδέουν με το Μαϊάμι, αυτό είναι υπέροχο. Και αν μπορούσε να συμβεί, θα ήταν καταπληκτικό για το MLS, θα ήταν καταπληκτικό για τον Μέσι και την οικογένειά”.

Η Ίντερ Μαϊάμι (5 νίκες, 11 ήττες, 0 ισοπαλίες) βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τελευταία θέση της Ανατολικής Περιφέρειας με 15 βαθμούς. Μόνο η New York City FC έχει πετύχει λιγότερα γκολ (11) στην Ανατολή από το Μαϊάμι (15).

 

To Top