ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η… μετακόμιση, η μπουτίκ και η προϋπόθεση δημιουργίας νέας ΠΑΕ

Οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη δρομολογούν ήδη τις ενέργειες για να μετακομίσουν τα γραφεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θεωρώντας προφανώς δεδομένη την συμμετοχή στη Φούτμπολ λιγκ, αλλά κυρίως τη σύσταση της νέας ΠΑΕ. 

Γιατί είναι σαφές ότι μόνο ως ΠΑΕ μπορεί να… μετακομίσει ο Άρης (ποδόσφαιρο) από το Χαριλάου. Εάν παραμείνει στη Γ΄εθνική ή συνεχίσει να είναι τμήμα του ΑΣ Άρης τότε θα συνεχίσει να αποτελεί και αναπόστατο κομμάτι του Ερασιτέχνη και νομικά και καταστατικά.

Βάσει αυτού δεν μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά- ξεχωριστά “γραφεία”, ειδικά τη στιγμή που για κάθε επίσημη πράξη του τμήματος θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα επιστολόχαρτα, τη σφραγίδα κ.α όπως και την υπογραφή του προέδρου του Ερασιτέχνη. Εκτός κι αν “μετακομίσει” όλος ο επίσημος Άρης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας το Κλεάνθης Βικελίδης.

Από κει και πέρα, σε ότι αφορά την δημιουργία μπουτίκ και σε αυτήν την περίπτωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχει “γεννηθεί” η νέα ΠΑΕ, μια και όπως είναι γνωστό, οι αθλητικοί σύλλογοι δεν μπορούν να ασκούν οποιασδήποτε φύσεως εμπορική δραστηριότητα, ως μη κερδοσκοπικού σκοπού νομικά πρόσωπα, πόσο μάλλον τα τμήματα τους. 

Επιπλέον υπάρχει το μεγάλο “αγκάθι” της εκκρεμότητας με την ΑΡΗΣ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ και την υπό εκκαθάριση ΠΑΕ,  λόγος που σταμάτησε οποιαδήποτε σχετική προσπάθεια και την περασμένη περίοδο, με έμπρακτα (και όχι θεωρητικά εμπόδια).

Προφανώς με βάση τα παραπάνω κι αποκλείοντας άλλα ενδεχόμενα (άγνοια ή προσπάθεια εντυπωσιασμού) οι άνθρωποι του Άρη προεξοφλούν τόσο τη δημιουργία της νέας ΠΑΕ, όσο κυρίως εκφράζουν τη σιγουριά ότι θα κατέχουν αυτοί το πλειοψηφικό πακέτο της, μετά το άνοιγμα του μετοχικού κεφαλαίου.

To Top