ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η μισή Εθνική ομάδα έχει παίξει στον Άρη!

Η Εθνική ομάδα επιστρέφει στην μάχη των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην διοργάνωση της Κίνας το 2019, ωστόσο αυτό που παρατηρεί κανείς είναι πως από τους 14 παίκτες που κλήθηκαν από τον Θανάση Σκουρτόπουλο για τους αγώνες με Γερμανία και Σερβία οι μισοί έχουν παίξει στον Άρη!

Είναι ένα εντυπωσιακό στοίχειο που προέκυψε από την επιλογή του Σκουρτόπουλου για τους δύο συγκεκριμένους αγώνες, αναδεικνύει μεν την δυναμική του Άρη είτε να παράγει παίκτες, είτε να προσελκύει παίκτες υψηλού επιπέδου, παράλληλα όμως αναδεικνύει και την αδυναμία του τμήματος να μπορέσει να χτίσει έναν ελληνικό κορμό πάνω στον οποίο θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει ξανά.

Από τους 14 παίκτες αυτής της Εθνικής ομάδας μόνο ο Λευτέρης Μποχωρίδης είναι εν ενεργεία μέλος του Άρη. Ωστόσο υπάρξουν άλλοι έξι που έχουν περάσει ή έχουν βγει από τους κίτρινους.

Ο Γιάννης Αθηναίου έχει δύο θητείες στον Άρη, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης επίσης δύο θητείες και περισσότερα χρόνια στην ομάδα και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος αγωνίστηκε πέρσι για μισή σεζόν πριν αποχωρήσει για την ΑΕΚ.

Ο Γιαννούλης  Λαρεντζάκης και ο Νίκος Γκίκας είχαν αποκτηθεί στην προηγούμενη θητεία του Αγγέλου, αλλά δεν κατάφεραν να μείνουν, ενώ από τον Άρη “βγήκε” ο Χρυσικόπουλος, ο οποίος διανύει φέτος την καλύτερη χρονιά του.

Αυτή η συγκυρία, το να υπάρχουν επτά στους 14 παίκτες στην Εθνική ομάδα και να έχουν παίξει στον Άρη, είναι τροφή για σκέψη σε αυτούς που ασχολούνται ενεργά με την ομάδα, σε διοικητικό και προπονητικό επίπεδο…

To Top