Η Μονακό θα εισπράξει 35.000.000 ευρώ από την ανανέωση του Μπαπέ στην Παρί

Η ανανέωση του Κιλιάν Μπαπέ με την Παρί Σεν Ζερμέν ως το 2025 προκάλεσε αρκετή… αναταραχή σε ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου. 

Οι παριζιάνοι οπαδοί έμειναν εκστασιασμένοι από την ανακοίνωση του Αλ Κελαϊφί, ενώ αντίθετα εκείνοι της Ρεάλ Μαδρίτης δεν το βίωσαν και πολύ καλά. Οι ποδοσφαιριστές της «Βασίλισσας», που έμοιαζαν σχεδόν βέβαιοι ότι θα αποκτήσουν τον Γάλλο επιθετικό με ελεύθερη μεταγραφή, απάντησαν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Από την πλευρά του ο νούμερο ένα της La Liga, ο Χαβιέρ Τέμπας, επιτέθηκε κατά μέτωπο στην Παρί Σεν Ζερμέν, θεωρώντας ότι η ανανέωση του Μπαπέ είναι εκτός αγοράς και αποτελεί προσβολή για το ποδόσφαιρο, καθώς ο γαλλικός σύλλογος είχε αρκετά υψηλά χρέη τα τελευταία χρόνια. Οι υπόλοιποι όμως, τι πιστεύουν;

Υπάρχει κάποιος που είναι πολύ χαρούμενος με την ανανέωση του Μπαπέ, ακόμα κι αν τελικά… δεν θα έπρεπε. Η Μονακό θα δει τον πρώην ποδοσφαιριστή της στη Ligue 1 για άλλα τρία χρόνια και θα υπήρχε κάθε λόγος να είναι θυμωμένη, αλλά η υπογραφή του παγκόσμιου πρωταθλητή  θα φέρει 35 εκατομμύρια ευρώ στις τάξεις του συλλόγου του Πριγκιπάτου.

Όπως εξήγησε η As, η ανανέωση πυροδότησε μία από τις πολλές ρήτρες της συμφωνίας που έφερε τον Μπαπέ στο Παρίσι, το 2017.

Τότε το σύνολο που συμφωνήθηκε για την πώληση ήταν περίπου 180 εκατομμύρια ευρώ, 35 εκ των οποίων, ωστόσο, θα έφταναν στη Μονακό μόνο μετά την ανανέωση του συμβολαίου του παίκτη ή σε περίπτωση μεταγραφής του σε άλλο σύλλογο.

Δύο καταστάσεις που έμοιαζαν προορισμένες να μην υλοποιηθούν, σε σημείο που η Μονακό θεώρησε το θέμα χαμένο.

Αν ο Μπαπέ είχε πάει σε άλλη ομάδα με ελεύθερη μεταγραφή, η Παρί θα μπορούσε να είχε πει στη Μονακό ότι δεν θα πληρώσει ποτέ αυτά τα 35 εκατομμύρια, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο παίκτης δεν πουλήθηκε αλλά έφυγε από τον σύλλογο μετά τη λήξη του συμβολαίου του.

Επομένως, η εξέλιξη του θέματος αποτέλεσε μια μάλλον απροσδόκητη «χρυσή βροχή» για τους Μονεγάσκους. Που σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ευχαριστήσουν τον Μπαπέ, ακόμα κι αν τις επόμενες σεζόν συνεχίσει να σκοράρει (είναι ήδη στα 10) απέναντι στην πρώην ομάδα του!

To Top