ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Μπαρτσελόνα δεν έχει “δώσει” πέναλτι εδώ και 74 παιχνίδια

Οι έντονες διαμαρτυρίες των παικτών της Αλαβές στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Μπαρτσελόνα για το χέρι του Σαμουέλ Ουμτιτί δεν έπεισαν τον διαιτητή να καταλογίσει το πρώτο πέναλτι εις βάρος των “μπλαουγκράνα” μετά από 74 αγώνες πρωταθλήματος.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Η μπάλα δεν στήθηκε στη βούλα και το καλύτερο σερί των τελευταίων 46 ετών στην Primera Division συνεχίζεται, αφού 714 ημέρες μετά, κανείς διαιτητής δεν έχει καταλογίσει πέναλτι εναντίον της Μπαρτσελόνα, ανεξαρτήτως εάν έχει υπάρξει τέτοιο ή όχι.

Τελευταία ομάδα που είχε… απολαύσει ένα τέτοιο σπάνιο προνόμιο ήταν η Θέλτα, στις 14 Φεβρουαρίου 2016, στο μοναδικό πέναλτι εις βάρος της Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2015-2016 στην Primera Division. Μάλιστα, ο εκτελεστής εκείνης της προσπάθειας ήταν ο σκόρερ της Αλαβές, Τζον Γκουιντέτι, ο οποίος είχε ευστοχήσει και είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 στο “Καμπ Νόου”, προτού οι γηπεδούχοι πάρουν μπροστά και φτάσουν σε θρίαμβο με 6-1.

“ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ” ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ Η ΡΕΑΛ

Ακόμα και με αυτήν την ασυνήθιστη επίδοση, η Μπαρτσελόνα δεν έχει καταφέρει να φτάσει το ρεκόρ της Ρεάλ, από καταβολής Primera Division, σύμφωνα με την έρευνα της καταλανικής “Sport”. Οι “μερένγκες” αποτελούν την αδιαμφισβήτητη κυρίαρχο όσον αφορά στον καταλογισμό πέναλτι, τόσο υπέρ της όσο και εναντίον της.

Σε αυτές της 87 σεζόν αδιάλειπτης παρουσίας στην κατηγορία, οι πολυνίκες του πρωταθλήματος έχουν εκτελέσει 511 πέναλτι, ενώ εις βάρος τους έχουν καταλογιστεί 278, με τη διαφορά να φτάνει τα 233 πέναλτι.

Η Μπαρτσελόνα έρχεται δεύτερη σε δύο από τις τρεις κατηγορίες, αφού στις ίδιες σεζόν έχει εκτελέσει 486 πέναλτι, έχουν σφυριχτεί 334 εις βάρος της και η συνολική διαφορά ανέρχεται σε 152 εκτελέσεις.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης μετράει 447 πέναλτι υπέρ και έχει λιγότερα πέναλτι κατά (295), ωστόσο έχει και επτά σεζόν λιγότερες στη μεγάλη κατηγορία. Η συνολική διαφορά είναι ίδια με εκείνη της Μπαρτσελόνα.

Η τρίτη και τελευταία ομάδα που έχει δώσει το “παρών” σε όλες τις σεζόν του ισπανικού πρωταθλήματος, η Αθλέτικ Μπιλμπάο, έχει 396 πέναλτι υπέρ και 352 κατά, με τη διαφορά να ανέρχεται σε μόλις 44 εκτελέσεις.

To Top