ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Μπαρτσελόνα πήρε τον «νέο Μέσι», από τα χέρια της Ρεάλ (video)

Σε συμφωνία με την Ιντεπεντιέντε για το 50% των δικαιωμάτων του Λούκας Πατανέλι ήρθε η Μπαρτσελόνα, η οποία απέκτησε παράλληλα δικαίωμα προτεραιότητας σε μελλοντική μεταγραφή του Αργεντινού.

Η έκφραση «νέος Μέσι» τείνει να γίνει… μόδα τα τελευταία χρόνια και να συνοδεύει τους περισσότερους εκκολαπτόμενους αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Το «παρατσούκλι» αυτό έχει δοθεί κατά καιρούς σε εκατοντάδες παίκτες και ο Λούκας Πατανέλι, ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα αστέρια της Αργεντινής, δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Τον περασμένο Οκτώβριο ξεναγήθηκε στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Φλορεντίνο Πέρεθ τον ήθελε σε ένα γενικότερο πλαίσιο απόκτησης νεαρών, ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, όμως η υπόθεση «κόλλησε» λόγω των κανόνων της FIFA περί διεθνών μεταγραφών ανήλικων ποδοσφαιριστών.

Ο 16χρονος Πατανέλι, επέστρεψε έτσι στην Αργεντινή με τους σκάουτερ των μεγαλύτερων συλλόγων, ωστόσο, να συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξή του και σύμφωνα με πληροφορίες η Μπαρτσελόνα κατάφερε να εξασφαλίσει τον πρώτο λόγο για τη μελλοντική απόκτησή του.

Όπως αναφέρει το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο επικαλείται πηγές από το εσωτερικό της Ιντεπεντιέντε, οι «μπλαουγκράνα» πλήρωσαν 3,5 εκ. ευρώ για να αποκτήσουν το 50% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή, καθώς και το δικαίωμα προτεραιότητας σε μελλοντική μεταγραφή.

Θα έχουν δηλαδή το δικαίωμα να «ματσάρουν» οποιαδήποτε προσφορά φθάσει για αυτόν και να τον κάνουν δικό τους.

Ο Πατανέλι, ο οποίος προ πενταετίας είχε «κοπεί» σε δοκιμαστικά τεστ από τη Ρίβερ Πλέιτ, αγωνίζεται σαν δημιουργικός μέσος και σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε δηλώσει θαυμαστής των Ροναλντίνιο, Μέσι και Αγουέρο.

Πηγή: sport-fm.gr
To Top