Η Μπαρτσελόνα πούλησε επιπλέον 15% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της LaLiga στη Sixth Street

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε σήμερα ότι πούλησε ένα επιπλέον 15% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της από το ισπανικό πρωτάθλημα για τα επόμενα 25 χρόνια στον αμερικανικό όμιλο Sixth Street, με τους “Financial Times” να αναφέρουν ότι η αξία της συγκεκριμένης επένδυσης ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Sixth Street έχει αποκτήσει το 25% των εσόδων των «μπλαουγκράνα» από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της LaLiga, καθώς στις 30 Ιουνίου είχε αγοράσει ένα ποσοστό της τάξης του 10%, έναντι 207,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μετά την πρώτη επένδυση της Sixth Street στους «μπλαουγκράνα», οι Καταλανοί απέκτησαν τον Ραφίνια από τη Λιντς και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι από την Μπάγερν Μονάχου.

«Συνεχίζουμε να προχωράμε στη στρατηγική μας και είμαστε ικανοποιημένοι που ολοκληρώσαμε αυτήν την πρόσθετη συμφωνία με την Sixth Street, η οποία μας παρέχει μια σημαντική αύξηση της κεφαλαιακής ισχύος» δήλωσε ο πρόεδρος της «Μπάρτσα», Ζοάν Λαπόρτα, και συμπλήρωσε: «Τις τελευταίες εβδομάδες, εμείς και η Sixth Street δεσμευτήκαμε και συνεργαστήκαμε με μια κοινή κατανόηση του τι επιδιώκουμε να επιτύχουμε για τον οργανισμό μας και προσβλέπουμε στη μακροπρόθεσμη συνεργασία μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Top