ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η Μπιλμπάο τάχθηκε ανοικτά υπέρ της FIBA, επιτέθηκε στον Μπερτομέου και την Ευρωλίγκα!

Με επιθετικό ύφος αναφέρθηκε στην Ευρωλίγκα και ο τζένεραλ μάνατζερ της Μπιλμπάο, Εδουάρδο Γκαράτε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η βασκική ομάδα θα επιλέξει το Τσάμπιονς Λιγκ και τη FIBA!

Ο παράγοντας της Μπιλμπάο, ομάδα που σημειωτέον έχει φτάσει στον τελικό του Γιούροκαπ όπως και ο Άρης, τόνισε πως «η Ευρωλίγκα δεν μας προσκάλεσε σε κάποια από τις συναντήσεις που είχε. Η FIBA το έκανε. Είχαμε ένα μίτινγκ στο Μόναχο, είχαμε πρόσκληση και για το Παρίσι, αλλά δεν μπορούσαμε να παραβρεθούμε. Έχουμε γνώση για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν ξέρουμε τίποτα για την Ευρωλίγκα ή το Γιούροκαπ επισήμως. Δεν είναι περίεργο αυτό σκεπτόμενοι ότι είχαμε επιτυχημένες παρουσίες στο Γιούροκαπ; Θα ποντάρουμε σε μια διοργάνωση που δίνει θέσεις βάσει αθλητικών κριτηρίων, όχι βάσει ονομάτων, που έχει δίκαιο σύστημα συμμετοχής. Αν έχουμε μια ισχυρή ισπανική λίγκα, χρειαζόμαστε επίσης ένα δίκαιο σύστημα στην Ευρώπη».

Ο Γκαράτε κατέληξε λέγοντας πως «κάθε ποσό που προσφέρουν (η FIBA) ήδη είναι μεγαλύτερο από ότι δίνει το Γιούροκαπ, γιατί δίνει ένα μηδενικό…».

To Top