Η Μπολόνια αποχαιρέτησε τον Τιάγκο Μότα με ήττα

Η Τζένοα επικράτησε της Μπολόνια με 2-0 στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Τιάγκο Μότα. Μετά από αυτή την ήττα, η Γιουβέντους, με νίκη ή ισοπαλία το Σάββατο επί της Μόντσα θα τερματίσει αυτή στην τρίτη θέση.

Η ομάδα του Τιάγκο Μότα, μετά την εκπληκτική της πορεία καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, παρουσιάστηκε χωρίς κίνητρο στη Γένοβα και μοιραία ηττήθηκε, από μία ομάδα που φάνηκε ότι ήθελε τη νίκη περισσότερο. προηγήθηκε μόλις στο 13ο λεπτό, με τον Μαλινόφσκι. Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου πάλι η Τζένοα αιφνιδίασε τους “ροσομπλού” και στο 59ο λεπτό με τον Πορτογάλο Βιτίνια μετά την ασίστ του Γκούντμουντσον, διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Παρά την ήττα της η Μπολόνια δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της φετινής Serie A και με την επικράτηση της Αταλάντα απέναντι στην Ρόμα, είχε εξασφαλίσει την παρουσία της στο διευρυμένο Champions League της επόμενης περιόδου.

Η ομάδα της Εμίλια-Ρομάνα θα αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από τη σεζόν 1964-65, όταν τότε είχε πάρει μέρος στα προκριματικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Σε αυτό το όμορφο ταξίδι δεν θα είναι συνοδοιπόρος ο Τιάγκο Μότα, ο “αρχιτέκτονας” αυτής της μεγάλης επιτυχίας, καθώς από την Πέμπτη ενημέρωσε τους διοικούντες, ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με την ομάδα και είναι πλέον κοινό μυστικό ότι την επόμενη σεζόν, θα κάθεται στον πάγκο της Γιουβέντους.

To Top