ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μπότεφ Πλόβντιβ “εκλεισε” 108 χρόνια ζωής, θρηνώντας καθημερινά για τον Τόσκο! (video)

Ημέρα χαράς η χθεσινή για τους οπαδούς της Μπότεφ Πλόβντιβ, καθώς ο σύλλογός τους “εκλεισε” 108 χρόνια ζωής, όμως ο θρήνος για την δολοφονία του Τόσκο, πλανάται ακόμα στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Η ΠΦΚ Μπότεφ Πλόβντιβ (βουλγαρικά: ПФК Ботев Пловдив) είναι η παλαιότερη βουλγαρική ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα τη Φιλιππούπολη. Η ομάδα ιδρύθηκε στις 12 Μαρτίου 1912 από μια ομάδα μαθητών. Ονομάστηκε Μπότεφ προς τιμή του εθνικού ήρωα της χώρας Χρίστο Μπότεφ. Τα χρώματα της ομάδας είναι το κίτρινο και το μαύρο. Έδρα της ομάδας είναι το Στάδιο Χρίστο Μπότεφ, χωρητικότητας 18.000 θέσεων.

Η ομάδα έχει κερδίσει δύο φορές το πρωτάθλημα και τρεις φορές το κύπελλο Βουλγαρίας. Έχει φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης και έχει κερδίσει το Βαλκανικό Κύπελλο συλλόγων ποδοσφαίρου. Αυτό το διάστημα αγωνίζεται στην Πάρβα λίγκα, την ανώτατη κατηγορία της χώρας.

Η κυριότερη αντιπαλότητα της ομάδας είναι αυτή με τη συμπολίτισσά της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, στο λεγόμενο και ως ντέρμπι του Πλόβντιβ. Ακόμη, οι οπαδοί του συλλόγου είναι αδερφοποιημένοι με αυτούς του Άρη.

Στα social media, κάτω από κάθε ανάρτηση για τα γενέθλια του συλλόγου, υπάρχει αναφορά στον γνωστό οπαδό της Τόσκο, που δολοφονήθηκε στην Θεσσαλονίκη από ενέδρα οπαδών του ΠΑΟΚ στις 5 Ιανουαρίου, μία μέρα μετά την παρουσία του στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Άρη με τον ΠΑΟΚ.

Δείτε το βίντεο των οπαδών της Μπότεφ για τα γενέθλια του συλλόγου…

 

To Top