Η μυθική ατάκα Τζάμσι για Άρη και Γκάλη μόλις τρεις μήνες πριν!

Τρεις μήνες πριν ο Ντόρον Τζάμσι ήταν στην Θεσσαλονίκη και είχε πει μια εξαιρετική ατάκα για τον Άρη και τον Νίκο Γκάλη, έχοντας δίπλα του τον άλλον θρύλο της Μακάμπι, Μίκι Μπέρκοβιτς.

Στις 27 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του φιλικού των βετεράνων στο Παλέ, ο Τζάμσι είχε… διαψεύσει on air τον Μπέρκοβιτς. “Έχω ευχάριστες αναμνήσεις από την Θεσσαλονίκη. Παίξαμε πολλές φορές με τον Άρη, κάποια παιχνίδια χάσαμε και κάποια άλλα κερδίσαμε…», είπε ο Μπέρκοβιτς για να τον διακόψει ο Τζάμσι: «Μίκι, πότε κερδίσαμε; Ποτέ δεν κερδίσαμε εδώ μέσα! Για να σας πω εγώ την αλήθεια, κάποια παιχνίδια τα χάναμε και κάποια άλλα πάλι τα χάναμε!”.

Λίγες μέρες μετά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Καθημερινή” δήλωνε πως εκείνη η ομάδα του Άρη άξιζε έναν ευρωπαϊκό τίτλο. “Ηταν πάντα δύσκολο να παίζεις κόντρα στον Αρη και ειδικά απέναντι στον Γκάλη και τον Γιαννάκη. Ο Γκάλης ήταν «μηχανή», δεν ήξερες πώς να τον σταματήσεις. Πολύ δύσκολα τους κέρδιζες. Παίζαμε αντίπαλοι και με τις εθνικές ομάδες κι έτσι αποκτήσαμε μια πιο στενή σχέση. Επιστρέφω στη Θεσσαλονίκη και αυτόματα όλα έρχονται στο μυαλό μου. Οι αγώνες, ο κόσμος, το φαγητό, τα μπουζούκια”, είπε αρχικά ο Τζάμσι, προσθέτοντας πως “σίγουρα το άξιζε ο Αρης, έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Ξέρετε ποιο ήταν το πρόβλημα; Εδώ, στη Θεσσαλονίκη, δεν μπορούσες να τους κερδίσεις, αλλά όταν έβγαιναν εκτός ήταν διαφορετικά. Το θυμάμαι και στο Μόναχο αυτό, το 1989. Τους κερδίσαμε στον ημιτελικό”.

 

To Top