ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η μόδα του… μπυροτρεξίματος και οι επιπτώσεις στην υγεία!

Τι είναι το μπυροτρέξιμο; Είναι ένα είδος τρεξίματος για… πολύ μερακλήδες. Οι κανόνες του είναι απλοί: ο αγώνας διεξάγεται σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου περίπου και κάθε δρομέας είναι υποχρεωμένος να πίνει ένα κουτάκι μπύρας κάθε 400 μέτρα.

Ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και αναμφίβολα από τα πιο θεαματικά, η Μπουντεσλίγκα της Γερμανίας, κάνει την εκκίνησή της και φυσικά «παίζει» μπάλα στο foxbet.gr. Μπείτε και δείτε τις εγκυρότερες αναλύσεις και τα καλύτερα προγνωστικά. 

Το μπυροτρέξιμο είναι μια νέα μόδα ανάμεσα στους δρομείς, η οποία ευτυχώς ακόμα δεν έχει επηρεάσει τη χώρα μας.

Τι είναι το μπυροτρέξιμο; Είναι ένα είδος τρεξίματος για… πολύ μερακλήδες. Οι κανόνες του είναι απλοί: ο αγώνας διεξάγεται σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου περίπου και κάθε δρομέας είναι υποχρεωμένος να πίνει ένα κουτάκι μπύρας κάθε 400 μέτρα.

Αν κάτι πάει στραβά (του χυθεί η μπύρα ή του πέσει το κουτάκι ή κάτι τέτοιο) τιμωρείται με έναν επιπλέον γύρο!

Μοιάζει διασκεδαστικός αλλά είναι καλός για την υγεία ο συνδυασμός μπύρας και τρεξίματος την ίδια στιγμή;

Να μερικοί λόγοι για τους οποίους δεν κάνει καλό το μπυροτρέξιμο:

  • Το στομάχι μας μπορεί να γεμίζει με περίπου 960 ml μπύρας χωρίς να νιώθουμε φούσκωμα. Κατά την διάρκειας ενός μπυροτρεξίματος, ο δρομέας καταναλώνει 1,5 λίτρα μπύρας, κάτι που σημαίνει πως αντικειμενικά το τρέξιμο γίνεται με φουσκωμένο στομάχι και αυτό δεν είναι καλό για τον οργανισμό.
  • Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το αλκοόλ απορροφάται από το λεπτό έντερο. Ωστόσο στο μπυροτρέξιμο, η μπύρα πίνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και όχι αργά-αργά και χαλαρά όπως θα πινόταν σε μια άλλη στιγμή. Η απότομη κατανάλωση της μπύρας σε συνδιασμό με το τρέξιμο κάνει τους ανθρώπους να παθαίνουν κράμπες, να ζαλίζονται και να κάνουν εμετό.
  • Όταν πίνεις τέσσερις μπύρες μέσα σε ελάχιστα λεπτά, το συκώτι αργεί υπερβολικά να διαλύσει το αλκοόλ που βρίσκεται στον οργανισμό σου. Είναι χαρακτηριστικό πως ένας νορμάλ τρόπος κατανάλωσης μπύρας είναι να πιεις 15 γραμμάρια μέσα σε 60 λεπτά. Στο μπυροτρέξιμο καταλώνεις 60 γραμμάρια σε 10 λεπτά! Το συκώτι θα χρειαστεί περίπου πέντε ώρες για να επεξεργαστεί τέτοια ποσότητα.
  • Το επιτρεπτό όριο αλκοόλ στο αίμα για να μπορεί να οδηγήσει κανείς είναι 0,08%. Ακριβώς αυτό το ποσοστό μπαίνει στο αίμα κατά την διάρκεια ενός μπυροτρεξίματος με την διαφορά ότι ακριβώς επειδή το συκώτι αδυνατεί να το επεξεργαστεί, στην πραγματικότητα τα αληθινά επίπεδα αλκοόλ είναι μεγαλύτερα. Κοινώς, φλερτάρεις με τα όρια του μεθυσιού. Μεθύσι σημαίνει μειωμένη αντίληψη, μειωμένη κρίση και αδυναμία συγκέντρωσης και όταν τρέχεις δεν είναι και πολύ σοφό να βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση.
  • Το μπυροτρέξιμο κάνει επίσης κακό και στους μύες καθώς το αλκοόλ μειώνει την σύσπασή τους. Φυσικά, για κάποιον που κάνει προπόνηση και γυμνάζεται αυτό είναι κάτι που αντιμετωπίζεται αλλά όχι αν η κατανάλωση αλκοόλ γίνεται ταυτόχρονα με το τρέξιμο καθώς σε αυτή την περίπτωση η οξεία κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να εμποδίσει το συντονισμό και την αποκατάσταση των μυών.

Δείτε το βίντεο με τον πρώτο αγώνα μπυροτρεξίματος που έγινε στην Αγγλία με ένα κλικ ΕΔΩ

Πηγή: runnfun.gr

To Top