Η Νάπολι η πρώτη! Επιστρέφει στις προπονήσεις από Δευτέρα

Η ασθενής συγκριτικά σε κρούσματα κορονοϊού Νότια Ιταλία επιτρέπει στη Νάπολι να ανοίξει το προπονητικό κέντρο της από την Δευτέρα (4/5) και να μην περιμένει μέχρι τις 18 που ισχύει για την υπόλοιπη χώρα.

Η πρώτη ομάδα της Serie A που θα επιστρέψει στο προπονητικό της κέντρο θα γίνει η Νάπολι από την ερχόμενη Δευτέρα (4/5).

Οι Παρτενοπέι ζήτησαν και πήραν ειδική άδεια κατ’ εξαίρεση να επιστρέψουν στη βάση τους χωρίς να περιμένουν μέχρι τις 18 Μαΐου που είναι το ορόσημο για την επάνοδο όλων των ομάδων, καθώς η κατάσταση στη Νότια Ιταλία εν μέσω κορονοϊού είναι συγκριτικά πολύ πιο ικανοποιητική και τα μέτρα ασφαλείας στη μετάβαση από την καραντίνα δεν θα είναι το ίδιο αυστηρά.

Η ιταλική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ως πρώτο μέτρο χαλάρωσης το δικαίωμα ελεύθερης άσκησης σε εξωτερικούς χώρους από τις 4 Μαΐου, χωρίς όμως να δώσει και το «πράσινο φως» στους συλλόγους ομαδικών αθλημάτων να πραγματοποιήσουν ατομικές προπονήσεις στη βάση τους. Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από αρκετά κλαμπ όπως η Ρόμα και η Λάτσιο, που θεωρούν πως θα χαθεί σημαντικό έδαφος για την προετοιμασία τους ενόψει ενδεχόμενης επανέναρξης.

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Μανωλάς, ο Ορέστης Καρνέζης και οι συμπαίκτες τους στη Νάπολι θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν ατομικά τις εγκαταστάσεις, στα πρότυπα των ομάδων της Premier League, μέχρι την επόμενη φάση της 18ης Μαΐου που θα επιτρέπονται και οι προπονήσεις σε μικρά γκρουπ.

To Top