ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η “νέα” εκκίνηση κόντρα στον Παναιτωλικό έκανε τον Άρη πιο παραγωγικό

Ο Άρης έχει καταφέρει από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Πολύ καλύτερο από αυτό στις αρχές του πρωταθλήματος, μιας και η ομάδα έχει αρχίσει και ρολάρει στο γήπεδο, δημιουργεί φάσεις και έχει γίνει πιο παραγωγική.

Αυτό αποτυπώνεται σε αριθμούς. Στα έξι πρώτα παιχνίδια της σεζόν, ήταν φανερή η δυσκολία στη δημιουργία τελικών φάσεων. Ο μέσος όρος ήταν στις 10, καθώς είχε μόλις 60 στις πρώτες έξι αναμετρήσεις (ΟΦΗ, Ιωνικό, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, Απόλλων, Λαμία).

Στα τρία τελευταία παιχνίδια ο μέσος όρος πήγε στο 12.8, καθώς δημιούργησε 56 τελικές φάσεις, κόντρα σε Παναιτωλικό, ΑΕΚ και Βόλο, σκοράροντας και 8 γκολ, ενώ στα πρώτα έξι ματς είχε βάλει μόλις 5, μένοντας μάλιστα άσφαιρος στα τρία απ’ αυτά (ΟΦΗ, Ιωνικό, Απόλλων). Ο πιο παραγωγικός Άρης έχει εξήγηση στην άνοδο της απόδοσης κάποιων ποδοσφαιριστών, αλλά και στην καλύτερη κατανόηση του πλάνου του Άκη Μάντζιου.

Συνολικά ο Άρης με τα 13 γκολ που έχει πετύχει σε 116 τελικές (1/8.9 η αναλογία γκολ ανά τελικές προσπάθειες), είναι έβδομος στη λίστα. Η ανοδική πορεία των Εντιαγέ και Γκαρσία, αλλά και η μεγαλύτερη προσφορά των Καμαρά και Ιτούρμπε έχουν κάνει τον Άρη επιθετικά επικίνδυνο. Κάτι που βγαίνει και στο γήπεδο.

To Top