ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η νέα πρωτιά του Άρη! Η πρώτη ομάδα από την Ελλάδα στην πλατφόρμα των Ηνωμένων Εθνών! (photos)

Η νέα πρωτιά του Άρη! Η πρώτη ομάδα από την Ελλάδα στην πλατφόρμα των Ηνωμένων Εθνών!

Όπως είναι γνωστό στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων της ΠΑΕ Άρης, στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα για τα πλέι οφ της Super League έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σχολιασμός ακουστικής περιγραφής για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, τυφλούς και μερικώς βλέποντες! Με πιο απλά λόγια δηλαδή, να μπορούν, δηλαδή, να ζήσουν βιωματικά οι άνθρωποι αυτοί κάθε παιχνίδι ποδοσφαίρου, όπως οι υπόλοιποι βλέποντες.

Στο Κυριακάτικο αγώνα έγινε ακουστική περιγραφή για τον διεθνή αμυντικό της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου τυφλών, Στρατή Εγγλέζο, από τον Μιχάλη Λολίδη.

Στο πλαίσιο αυτό καταγράφηκε μια ακόμη μεγάλη πρωτιά του Άρη! Η καινοτόμα δράση “Σχολιασμός Ακουστικής Περιγραφής”-adcLIVEx, κοσμεί την πλατφόρμα αειφορίας των Ηνωμένων Εθνών UN SDG Action Campaign! H επικέντρωση είναι στους στόχους “Λιγότερες Ανισότητες” #SDG10 & στις “Συνέργειες Θεσμών”#SDG17

Όπως σημειώνει ο Μιχάλης Λολίδης: “Η ΠΡΩΤΗ και ΜΟΝΗ ομάδα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, ίσως από τις λίγες στην Ευρώπη που εμφανίζεται στις παγκόσμιες δράσεις αειφορίας είναι ο Άρης. Η πλατφόρμα δεν έχει στιγμιαίο χαρακτήρα αλλά κτίζεται διαρκώς”!

Στη συγκεκριμένη αναφορά φιλοξενούνται φωτογραφίες από το Κλεάνθης Βικελίδης υπογραμμίζοντας τη σημασία της κιτρινόμαυρης αυτής πρωτοβουλίας. Ο στόχος της δράσης αυτής είναι η δημιουργία μόνιμου θεσμού παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας στα παιχνίδια της Super League, της εθνικής ομάδας και των ομάδων της Ελλάδας σε κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Ο Άρης για μια ακόμη φορά πρωτοπορεί…

To Top