ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η νέα πρόκληση για τον Άρη στο Conference League: Μικρό “χρυσωρυχείο” για τις ελληνικές ομάδες!

To Europa Conference League πρόκειται για ένα μικρό “χρυσωρυχείο” για τις ελληνικές ομάδες και φυσικά και για τον Άρη.

H πρόσφατη κατάκτηση του τροπαίου από τη Ρόμα – με τη βαρύτητα που έδωσαν οι Ιταλοί στον τίτλο – ίσως άλλαξαν τη γνώμη σε όλους όσοι πίστευαν ότι το Europa Conference League είναι ο… φτωχός συγγενής των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA.

Γιατί πρόκειται για ένα μικρό “χρυσωρυχείο” για τις ελληνικές ομάδες και το novasports.gr εξηγεί τους λόγους:

Η πολύτιμη βαθμολογία

Αρχικά πρόκειται για μια διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν ομάδες που βρίσκονται περισσότερο στα… μέτρα των ελληνικών συλλόγων. Θα βρει κάποιος και oμάδες με ειδικό ποδοσφαιρικό “βάρος”, όπως η ημιφιναλίστ του Champions League Βιγιαρεάλ, η Γουέστ Χαμ και η Φιορεντίνα, ωστόσο θα συναντήσει και συλλόγους που δεν… τρομάζουν τις ελληνικές ομάδες. Και αυτό σημαίνει επιτυχίες και βαθμοί. Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται προκρίσεις, παρουσία των εκπροσώπων του στους ομίλους και νίκες για να “χτίσει” κάτι πιο δυνατό τα επόμενα χρόνια και το Europa Conference League είναι η ευκαιρία. Ιδιαίτερα τώρα που η βαθμολογία μας διαιρείται δια 4 (όσοι και οι εκπρόσωποι μας).

Χρήματα στα ταμεία

Τα ποσά πριμοδότησης της UEFA για τις ομάδες που συμμετέχουν στο Conference League δεν είναι για να τα αγνοεί κάποιος. Σεβαστά χρήματα μπορούν να μπουν στα ταμεία των ελληνικών ομάδων και να ενισχύσουν την προσπάθεια τους.

Το ανώτερο ποσό που μπορεί να κερδίσει ένας σύλλογος είναι 15.190.000 ευρώ. Και αυτό με την προϋπόθεση κατάκτησης του τροπαίου. Ωστόσο ποιος λέει “όχι” στα τουλάχιστον 350.000 ευρώ που θα πάρει μια ομάδα απλά για τη συμμετοχή της στον δεύτερο προκριματικό γύρο ή στα 550.000 ευρώ για τη συμμετοχή στον τρίτο προκριματικό γύρο; Η παρουσία στα πλέι οφ πριμοδοτείται με 750.000 ευρώ, η πρόκριση στους ομίλους με 2.940.000 ευρώ, ενώ η κάθε νίκη σε αυτή τη φάση προσθέτει 500.000 στα ταμεία ενός συλλόγου και κάθε ισοπαλία 166.000 ευρώ.

Η πρώτη θέση στον όμιλο πριμοδοτείται με 650.000 ευρώ, η δεύτερη με 325.000 ευρώ και η παρουσία στη φάση των 32 με άλλες 300.000 ευρώ.

Προφανώς και τα ποσά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του Champions League, ωστόσο το εφικτό της συμμετοχής στους ομίλους του Europa Conference League και των τουλάχιστον 4.500.000 ευρώ που μπορούν να “καρπωθούν”, είναι κάτι που θα κυνηγήσουν οι εκπρόσωποι μας στη διοργάνωση τούτο το καλοκαίρι.

To Top