ΑΠΟΨΕΙΣ

Η νίκη αυτοεπιβεβαίωσης που “βούλωσε” πολλά στόματα και τα τρία “πρέπει” για τον Πάρντιου

Τώρα που κάθισε η… σκόνη από τη νίκη με ανατροπή του Άρη κόντρα στον Ολυμπιακό, κάποια πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα.

Θεωρούμε ότι η νίκη της Κυριακής είναι από τις πλέον σημαντικές που έχει πετύχει ο Άρης, όχι γιατί πολύ απλά νίκησε τον… μόνιμο πρωταθλητή, αλλά κυρίως γιατί αποτέλεσε μια νίκη αυτοεπιβεβαίωσης που “βούλωσε” πολλά στόματα.

Από το ξεκίνημα της σεζόν, υπήρχε η  δήλωση του  Θόδωρου Καρυπίδη, με σαφείς τις προθέσεις όλου του Άρη: στόχος είναι η διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Και για να πάρεις πρωτάθλημα, για να επιβιώσεις στην ποδοσφαιρική “ζούγκλα”, πρέπει να “σκοτώσεις το λιοντάρι”. Φυσικά τον τίτλο καμία ομάδα δεν τον πήρε από την 5η αγωνιστική, επειδή νίκησε σε ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι, ούτε καταστράφηκε βέβαια στην 2η αγωνιστική, όταν έχασε από τον Παναιτωλικό. Ο Άρης έχει πολύ δρόμο μπροστά του και πολλά ακόμη να κάνει, αν θέλει να είναι πραγματικός διεκδικητής του τίτλου.

Όμως όπως σημειώσαμε παραπάνω ο Άρης πέτυχε μια νίκη αυτοεπιβεβαίωσης, μια και ψαχνόταν στην εσωστρέφεια του, μετά από τον πρόωρο αποκλεισμό από την Μακάμπι και την μέτρια εκκίνηση στο πρωτάθλημα. Ο Άρης “κατάφερε” να πείσει τον εαυτό του και τον κόσμο του ότι μπορεί να πετύχει και ότι δεν είναι… ξεγραμμένος. Παράλληλα έκανε όλα εκείνα τα λαλίστατα στόματα, που σε κάθε ευκαιρία έριχναν λάσπη στον ανεμιστήρα σχετικά με τα “φιλικά” κ.α. με τον Ολυμπιακό να σιωπήσουν. Και μάλιστα το έκανε με εμφατικό τρόπο.

Υπάρχει λοιπόν, πολύ δρόμος ακόμη. Ο Άλαν Πάρντιου μπήκε με το… δεξί, κέρδισε ηρεμία και με καθαρό μυαλό, θα κληθεί να δουλέψει πάνω στα τρία “πρέπει” που έχει μπροστά του:

Α. Να βρει το αντίδοτο για να καλύψει τη δεδομένη αδυναμία του Άρη στο χώρο των αμυντικών μέσων. Υπήρχε από την αρχή της σεζόν και εξακολουθεί να υπάρχει. Ο Ντουκουρέ όπως το έχουμε ξαναγράψει δεν μπορεί να σηκώσει μόνος όλο το βάρος του κέντρου μεσοαμυντικά, η απουσία του ήταν ένα μείον, τη στιγμή που οι Νταμπό και Ντιόπ χρειάζονται χρόνος και πολύ δουλειά για να φτάσουν στο σημείο που θέλει η ομάδα, ενώ ο Ετέμπο αργεί ακόμη να ενσωματωθεί στην ομάδα.

Β. Βελτίωση στον επιθετικό τομέα. Ένα σημαντικό “στοίχημα” αποτελεί το πώς θα φτάσει η ομάδα να εκμεταλλεύεται ακόμη περισσότερο τον Αντρέ Γκρέι, Κόντρα στον Ολυμπιακό ο Άρης είχε έντεκα  τελικές προσπάθειες κι από αυτές μόνο μία ήταν του Γκρέι. Στο “στοίχημα” αυτό να θυμηθούμε ότι σε μια από τις συνομιλίες του Πάρντιου με τον Θόδωρο Καρυπίδη, ο Άγγλος τεχνικός παραδέχθηκε ότι τον βλέπει να είναι στο 40% των δυνατοτήτων του και θα κάνει το καλύτερο για να τον αναγεννήσει αγωνιστικά.

Γ. Να προσδώσει αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Ο Άρης έχει δεδομένα ένα ποιοτικό ρόστερ, η εμπιστοσύνη σε αυτό κλονίστηκε, αλλά είναι στο χέρι του 61χρονου τεχνικού να δώσει άλλον… αέρα. Ο Πάρντιου κέρδισε “πόντους” με το καλημέρα, δείχνει ζήλο να δουλέψει και στο χέρι του είναι να… απογειώσει αγωνιστικά τους κιτρινόμαυρους.

To Top