Η νομιμότητα, τα ημίμετρα και το στοίχημα του Άρη

Τα ψέματα τελείωσαν για τις ομάδες που υποχρεούνται να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα καταθέσουν για την αδειοδότησή τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ της Σούπερ λίγκας θα μπει στο μικροσκόπιο της αρμόδιας επιτροπής η οποία θα ελέγξει εξονυχιστικά την νομιμότητά τους. Παρόλα αυτά, οι διαδικασίες σε περίπτωση ανεπάρκειας αφήνουν «σκοτεινά» σημεία με την ευλογία της διοργανώτριας.

Σύμφωνα με απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης, δεν μπαίνει φρένο σε κανέναν για την συμμετοχή στα πλέι οφ, άσχετα αν δεν είναι καθόλα νόμιμος στη κατάθεση των δικαιολογητικών. 

Εδώ προκύπτει ένα σοβαρό θέμα ηθικής τάξης. Φυσικά, τα κριτήρια τα θέτει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία (τον Ιούνιο) μια και αυτή έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για τους συλλόγους που μετέχουν στις διοργανώσεις της.  

Από την άλλη πλευρά περιπλέκονται σε ένα βαθμό τα πράγματα, καθώς ο μοναδικός ουσιαστικός λόγος του μίνι πρωταθλήματος που εμπνεύστηκαν οι φωστήρες του ελληνικού πρωταθλήματος είναι η Ευρώπη (σειρά και διοργάνωση).

Υπάρχει με άλλα λόγια η πιθανότητα να αποβάλει η ΟΥΕΦΑ μια, ακόμα και δυο ομάδες στις αρχές καλοκαιριού και την θέση τους να λάβουν αυτές που ακολουθούν στην τελική κατάταξη. Στο μεσοδιάστημα ωστόσο, θα έχουν λάβει μέρος στα πλει οφ με ότι αυτό συνεπάγεται σε έσοδα.

Είναι ένα τρανό παράδειγμα ημίμετρου, από τα πολλά που υπάρχουν στον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για τον Άρη, ενδεχομένως να υπάρξει μια δεύτερη ευκαιρία μέσω της διαδικασίας που αναλύσαμε παραπάνω. Πολλοί έχουν μια κρυφή ελπίδα σε περίπτωση που αγωνιστικά ο Άρης δεν προλάβει τα πλέι-οφ.

Ένα τέτοιο σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί σε καμία περίπτωση, ούτε όμως να καθησυχάζει κανέναν. Ο Άρης, στο σημείο που φτάσαμε έχει έναν ΞΕΚΑΘΑΡΟ στόχο.

Αυτός είναι η αδειοδότησή του, η εξασφάλιση του πιστοποιητικού χωρίς κανένα πρόβλημα.

Συγχρόνως, είναι υποχρεωμένος να κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να μπει στην 5άδα και να έχει όλα τα οφέλη από τους έξτρα αγώνες του μίνι πρωταθλήματος και την Ευρώπη.

Ας ελπίσουμε πως φέτος δεν θα προκύψουν «μαγικά» αποτελέσματα, με την προϋπόθεση να φτάσει ο Άρης πρώτος στο νήμα.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

 

To Top