Η Ντόρτμουντ τα εύσημα, η Ρεάλ την πρόκριση

Το 3-0 του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», έξι μέρες νωρίτερα, έδειχνε ότι η Ρεάλ είχε στα χέρια της, σχεδόν σίγουρα, την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Τελικά την πήρε, αλλά με πολύ… ζόρι. Η Ντόρτμουντ τη νίκησε με 2-0 στη Βεστφαλία, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την εντυπωσιακή ανατροπή!

Ετσι, η «βασίλισσα» πήρε τη ρεβάνς για τον περυσινό αποκλεισμό της στα ημιτελικά από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ και μάλιστα σε ένα έργο… παραπλήσιο. Πέρυσι, 4-1 η Ντόρτμουντ στη Γερμανία, 2-0 η Ρεάλ στη Μαδρίτη! Οι Ισπανοί δεν βρήκαν, τότε, το 3ο γκολ της πρόκρισης και οι Γερμανοί, πριν λίγες ώρες, το 3ο γκολ της παράτασης!

Η Ρεάλ προκρίθηκε για τέταρτη σερί χρονιά στα ημιτελικά του Champions League και 25η συνολικά σε τετράδα ευρωπαϊκού Κυπέλλου, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ. Οσο για την Ντόρτμουντ; Ολοκλήρωσε με ψηλά το κεφάλι την ευρωπαϊκή της πορεία, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να μένει στον πάγκο.

Η απουσία του Ρονάλντο και το πέναλτι του Ντι Μαρία

Ο Κάρλο Αντσελότι κράτησε στον πάγκο τον Κριστιάνο Ρονάλντο που τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση (πρόβλημα στο γόνατο) αλλά η Ρεάλ δεν απειλήθηκε αρχικά και ήταν αυτή που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με το χαμένο πέναλτι του Ντι Μαρία στο 17′.

Η απόκρουση του Βάιντενφελερ έφερε «έκρηξη» από την κερκίδα των οπαδών της Ντόρτμουντ και οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, πίεσαν και έφτασαν σε δύο γκολ με τον Ρόις στο 24′ και στο 37′ αξιοποιώντας λάθη των Πέπε και Ιγιαραμέντι, αντίστοιχα.

Η Ρεάλ ήταν κακή, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να ανταπεξέλθει, είχε τις καλές της στιγμές, όμως η μεγάλη ευκαιρία ήρθε από την Ντόρτμουντ με το δοκάρι του Μκιταριάν στο 65′. Οι γηπεδούχοι είχαν και άλλες φάσεις, αλλά είτε ο Κασίγιας είτε η αστοχία δεν επέτρεψαν να βάλουν και τρίτο γκολ, ενώ στο τέλος και η «βασίλισσα» μπορούσε να μειώσει για να διώξει το άγχος.

ΣΚΟΡΕΡ: Ρόις 24′, 37′

ΧΑΜΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΙ: 17′ Ντι Μαρία

ΔΟΚΑΡΙΑ: 37′ Λεβαντόφσκι, 65′ Μκιταριάν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σκόμινα (Σλοβενία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 75′ Ρόις, 82′ Ομπαμεγιάνγκ, 90’+3′ Γκροσκρόιτς – 27′ Ράμος, 31′ Τσάμπι Αλόνσο, 68′ Καρβαχάλ, 83′ Κασεμίρο, 90’+2′ Μπενζεμά

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστζεκ (81′ Ομπαμεγιάνγκ), Φρίντριχ, Χούμελς, Ντουρμ, Τζότζιτς, Μκιταριάν, Κιρχ, Ρόις, Γκροσκρόιτς, Λεβαντόφσκι

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Τσάμπι Αλόνσο, Ιγιαραμέντι (46′ Ισκο), Ντι Μαρία (73′ Κασεμίρο), Μπέιλ, Μπενζεμά (90’+1′ Βαράν).

πηγή: sentragoal.gr

To Top