ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η… ξεχωριστή αξία και το τάιμινγκ των γκολ του Λορέν Μορόν

Στον μεγάλο ηγέτη της επίθεσης του Αρη έχει αναγορευτεί φέτος ο Λορέν Μορόν. Δεν είναι τυχαίο πως ήδη έφτασε στη Super League έφτασε τα 15 γκολ σε μόλις 26 εμφανίσεις του, ενώ μετράει κι ένα γκολ στο κύπελλο.

Τα γκολ του έχουν… ξεχωριστή αξία και τάιμινγκ.

Όπως καταγράφει σε σχετικό θέμα το gazzetta.gr, ο Μορόν σκ΄ροαρε:

*Στην ήττα 3-2 της πρεμιέρας από τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» ήταν εκείνος που μείωσε σε 2-1 για τον Αρη και έβαλε τις βάσεις για το μετέπειτα 2-2 του Φαμπιάνο, που πάντως δεν ήταν αρκετό για τους «κίτρινους».

*Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Αρης επικράτησε 3-2 του Αστέρα Τρίπολης και ο Ισπανός φορ – ξέχωρα ότι «έφτιαξε» το 1-0 του Ζαμόρα – σημείωσε μετέπειτα ο ίδιος το 2-1, που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του club.

*Μερικές ημέρες μετά οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν και του Παναιτωλικού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (3-0) και ο Μορόν τους οδήγησε εκ του ασφαλούς στην επιτυχία, αφού με σουτ/γκολ του «έγραψε» το 1-0 στο 22′ και το 2-0 στο 55′.

*Την 1η Οκτωβρίου ο Αρης παραχώρησε 1-1 στην Κηφισιά, παρότι ο 30χρονος στράικερ άνοιξε το σκορ για λογαριασμό του.

*Περίπου 1,5 μήνα μετά η ομάδα κέρδισε 2-0 στο Πανθεσσαλικό και ήταν εκείνος που στο 60′ τους έβαλε στη θέση του… οδηγού (0-1).

*Με το ίδιο σκορ ο Αρης επικράτησε και του Παναθηναϊκού στη Θεσσαλονίκη και ο Μορόν ήταν ο παίκτης που για ακόμη μία φορά άνοιξε το σκορ για λογαριασμό του, εκ νέου με σουτ (43′).

*Ο Ισπανός βρήκε δις δίχτυα και στο 2-2 του «Κλεάνθης Βικελίδης» με τη Λαμία, όπου στο 48′ και το 74′ «έγραψε» το 1-0 και 2-1 αντίστοιχα, όμως η ομάδα του δέχθηκε γκολ στα τελευταία λεπτά και δεν κέρδισε.

*Το 2024 ξεκίνησε για εκείνον σε… ανάλογο τέμπο και κούνησε πλεκτό και στο πρώτο ματς του νέου έτους. Ηταν 3 Ιανουαρίου όταν ο Αρης έχασε 3-2 από τον Αστέρα Τρίπολης στο «Θ. Κολοκοτρώνης», παρότι μόλις στο 8′ άνοιξε το σκορ για λογαριασμό του.

*Στις 3 Φλεβάρη ο Αρης έμεινε στο 1-1 με τον Πανσερραϊκό, όταν και δέχθηκε ξανά γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης. Ο Μορόν στο 52′ «έγραψε» τότε το 0-1 για λογαριασμό του.

*Περίπου δύο εβδομάδες μετά οι «κίτρινοι» έφυγαν από το Περιστέρι με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές τους, καθώς κέρδισαν 2-0 τον Ατρόμητο και ο Ισπανός άνοιξε το σκορ στο 33′.

*Με 2-0 ο Αρης κέρδισε λίγο αργότερα και τον Βόλο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ο Μορόν ήταν ξανά ο παίκτης που «έγραψε» το 1-0 (45′).

*Μέχρι που φτάσαμε στην περασμένη Κυριακή, όπου οι «κίτρινοι» επικράτησαν 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και εκείνος σημείωσε το μοναδικό τέρμα του μεγάλου ντέρμπι.

Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά αν κάνουμε τις σχετικές προσθέσεις θα προσέξετε πως… λείπει ένα προσωπικό του τέρμα, αφού στα 12 παιχνίδια που παραθέσαμε ο Ισπανός φορ βρήκε αθροιστικά δίχτυα 14 φορές. Από τη λίστα μας… απουσιάζει εκείνο με τον ΑΕΚ στο φινάλε της regular season, όταν ήρθε από τον πάγκο και στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το τελικό 3-3.

Ετσι όλα τα γκολ του με τους «κίτρινους» στη Stoiximan Super League είναι ή τα πρώτα του ματς που έπαιζε ή τα πρώτα του Αρη στον αγώνα ή του έδωσαν στους «κίτρινους» το προβάδισμα ή διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα (σ.σ. όχι το σκορ)! Ολα.

Εστω ένα δεν πέρασε όπως λέμε καμιά φορά στο… ντούκου, δηλαδή να ήταν π.χ. ο Αρης μπροστά με 2-0 και εκείνος να έκανε το 3-0. Ή κάτι ανάποδο. Να έχαναν π.χ. οι «κίτρινοι» 3-1 και να μείωνε σε 3-2 που και πάλι φυσικά θα ήταν σημαντικό γιατί θα τους έβαζε ξανά στο… κόλπο, αλλά αν δεν «γύρναγαν» την αναμέτρηση ίσως και να μην το θυμόμασταν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αντίθετα όλα τα δικά του είναι κρίσιμα/καθοριστικά και στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει μικρό δείγμα αλλά μία «δεξαμενή» 15 τερμάτων σε μόλις 26 ματς!

 

To Top