Η ξεχωριστή ιστορία των Αντεγκμπόγιε – Ρόμπινσον: Δύο “αδέλφια” από το νότιο Λονδίνο συγκρούονται στο Βενετόκλειο! (PRESSARIS – photos)

Τέλη της δεκαετίας του ’90 στο νότιο Λονδίνο άρχισαν να παίζουν μπάσκετ, κόντρα στο… κατεστημένο του αγγλικού ποδοσφαίρου. Μετά από 15 χρόνια δύο κολλητοί τίθενται αντιμέτωποι το απόγευμα του Σαββάτου στην Ρόδο.

Ο Στέφεν Αντεγκμπόγιε και ο γκαρντ του Κολοσσού, Τζάστιν Ρόμπινσον είναι κάτι παραπάνω από φίλοι, είναι “αδέλφια”. Μεγάλωσαν μαζί στο νότιο Λονδίνο, παρέα με τον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερό τους Λούολ Ντενγκ που πρωταγωνιστεί στο ΝΒΑ.

Μπάσκετ έμαθαν στο ίδιο γήπεδο, στην ίδια ακαδημία, του Μπρίξτον, ίσως την καλύτερη “κυψέλη” μπάσκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια πέντε παίκτες στην Εθνική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας (Έρικ Μπόατενγκ, Μάθιου Ράιαν Αμάνινγκ οι άλλοι δύο).

Οι ίδιοι περιγράφουν την σχέση τους ως αδελφική, από τότε που ήταν παιδιά μέχρι και σήμερα, λίγα 24ωρα πριν ο ένας αντιμετωπίσει τον άλλον. Ο καθένας τράβηξε την πορεία του μετά την ακαδημία του Μπρίξτον, όπου βρέθηκαν για πρώτη φορά στα 12 χρόνια τους.

Ο Αντεγκμπόγιε έπαιξε μπάσκετ στο πανεπιστήμιο του Λαμάρ και μετά στο Σεντ Μποναβέντιουρ. Ο Ρόμπινσον έπαιξε στο πανεπιστήμιο Ράιντερ. Συμπαίκτες είναι στην Εθνική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας και μάλιστα πρωταγωνίστησαν πριν μερικά χρόνια σε ένα διαφημιστικό της Adidas στο πλευρό του γνωστού ράπερ Snoop Dogg!

Αμφότεροι πέρασαν από το κυπριακό πρωτάθλημα, όμως τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι επί ελληνικού εδάφους. Μόνο για 40 λεπτά όμως. Αυτή η σχέση δεν χαλάει.

To Top