ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ομάδα πάνω απ’ όλα… Κουέστα ή Καμάτσο στην ίδια αφετηρία

Χουλιάν Κουέστα, ο κορυφαίος του Άρη στο Τελ Αβίβ… Ράφαελ Καμάτσο, ο μοιραίος με την απίστευτη ευκαιρία στην εκπνοή.

Δυο ποδοσφαιριστές που είχαν την δική τους ιστορία στη “μάχη” του Ισραήλ. Ο Κουέστα χειροκροτήθηκε στο αεροπλάνο της επιστροφής, αλλά η αντίδραση και η γενικότερη έκφρασή του έλεγε πολλά, όντας ο αρχηγός του Άρη: η ομάδα πάνω από όλα. Κανείς δεν ξεχωρίζει, κανείς δεν είναι από μόνος του ο ήρωας ή ο αποδιοπομπαίος τράγος. Όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία…

Άλλωστε, ο Ισπανός γνωρίζει καλά τι σημαίνει να είσαι ο μοιραίος παίκτης της ομάδας σου. Το ένιωσε στο πετσί του. Βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα, αλλά στάθηκε στα πόδια του και αποτελεί τον πιο σταθερό ποδοσφαιριστή των κιτρινόμαυρων εδώ και καιρό.

Στην λογική λοιπόν, ότι στην ομάδα κανείς δεν ξεχωρίζει ή δεν απομονώνεται, οι κιτρινόμαυροι καλούνται να αλλάξουν σελίδα. Οι τοποθετήσεις του Χερμάν Μπούργος είναι στο ίδιο μοτίβο: δεν μιλάει για κανέναν παίκτη ξεχωριστά. Είπαμε… Η ομάδα πάνω από όλα και το σύνολο.

Στην Αυστρία, σε μια συζήτηση που είχαμε με τον Αργεντίνο ήταν απόλυτος: δεν του αρέσει να τον ρωτάνε για παίκτες μεμονωμένα, ακόμη και για τους πορτιέρο που έχει το know how. “Δεν βλέπω μονάδες, βλέπω την ομάδα ως σύνολο” ήταν η χαρακτηριστική ατάκα.

Πάνω σε αυτόν τον άξονα καλείται να συνεχίσει ο Άρης έχοντας το… βουνό του 2-0 να ανέβει, μέχρι να βρει την… κατηφόρα που θα τον φέρει στην πρόκριση. Ήδη είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι στην ομάδα “έπεσαν πάνω” στον Καμάτσο, προκειμένου να τον ανεβάσουν ψυχολογικά, μια και ο ίδιος έδειχνε επηρεασμένος από την απίστευτη ευκαιρία.

Κανείς δεν περισσεύει. Ο Άρης την Πέμπτη καλείται να έχει όλα τα όπλα του “γεμάτα” και ετοιμοπόλεμα. Τα υπόλοιπα στο χορτάρι.

 

To Top