«Η ομάς του Αρη ισάξια της Ρόμα»

Ο Άρης μετά από σωρεία και κατ εξακολούθηση λαθών παραγόντων του, σήμερα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, εξέλιξη που δεν μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί για έναν σύλλογο με αυτή την ιστορία.

Ακριβώς πριν από 50 χρόνια, στις 16 Σεπτεμβρίου του 1964 η ομάδα της Θεσσαλονίκης(η οποία είχε κατακτήσει την 6η θέση στο πρωτάθλημα) έδινε το πρώτο της Ευρωπαϊκό παιχνίδι για το Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων, με αντίπαλο την Ιταλική Ρόμα. Ο Άρης υποδέχθηκε τους Ιταλούς στο Καυταντζόγλειο σε ένα παιχνίδι στο οποίο κόπηκαν 21.130 εισιτήρια και το οποίο έληξε 0-0. Ο επαναληπτικός αγώνας έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου με την Ρόμα να κερδίζει με σκορ 3-0.

«Περισσότεροι από 25.000 θεαταί παρέστησαν μάρτυρες της χθεσινής ελληνοιταλικής αναμετρήσεως η οποία έμελλε να λήξη άνευ νικητού. Παρά ταύτα μόνον 21.130 εισιτήρια εκόπησαν , γεγονός που αποδυκνείει ότι εις το Καυτατζόγλειο δεν είναι δυνατόν να ληφθούν μέτρα», γράφει στην εισαγωγή της για το παιχνίδι η εφημερίδα “Θεσσαλονίκη”.

Την ίδια σεζόν και πιο συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 1965 ο Άρης είχε φιλοξενήσει σε φιλικό παιχνίδι στο Χαριλάου μια ακόμη ιταλική ομάδα και πιο συγκεκριμένα την Φιορεντίνα(την οποία φέτος ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στους ομίλους του κύπελλου ΟΥΕΦΑ). Την επόμενη χρονιά ο Άρης έπαιξε και πάλι στην Ευρώπη ,αυτή την φορά απέναντι στην Γερμανική Κολωνία.

Η ενδεκάδα του Άρη στην αναμέτρηση με την Ρόμα στο Καυτατζόγλειο αποτελούνταν από τους: Παντελάκο, Καμπουρλάζο, Ψηφίδη, Χατζηκώστας Κεμαλίδη, Γριμπελάκο, Κωνσταντινίδη, Σπανόπουλο, Δεμίρη, Τσιτσούμη Κατάμα.

Πηγή: sentragoal.gr

To Top