Η Ομοσπονδία της Αγγλίας πήγε τη FIFA στο CAS… λόγω Τσέλσι

Σε προσφυγή στο CAS προτίθεται να προβεί η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία σε βάρος της FIFA, εξαιτίας του χρηματικού προστίμου που της επιβλήθηκε αναφορικά με την εμπλοκή της στο θέμα των μεταγραφών ανήλικων ποδοσφαιριστών της Τσέλσι.

To CAS θα εξετάσει την έφεση της αγγλικής ομοσπονδίας στις 26 Ιουνίου.

Το Φεβρουάριο του 2019 η FIFA έκρινε ένοχη την Τσέλσι για σοβαρή και συστηματική παραβίαση των κανόνων αναφορικά με την απόκτηση ξένων παικτών κάτω των 18.

Οι «Μπλε» απώλεσαν έτσι το δικαίωμα για προσθήκες σε δύο μεταγραφικές περιόδους, όμως τελικά προσέφυγαν στο διεθνές αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο (σ.σ. CAS) και η ποινή τους «έπεσε» στο μισό.

Πρόστιμο είχε επιβληθεί και στην αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου για παραβίαση στους κανόνες περί ανήλικων ποδοσφαιριστών, παρότι η τιμωρία της είχε εν τέλει μειωθεί επίσης μέσω έφεσης.

Η FIFA είχε δώσει επίσης έξι μήνες διορία στην FA «για να διευθετήσει το ζήτημα σχετικά με τις διεθνείς μεταγραφές και την πρώτη εγγραφή ανηλίκων στο ποδόσφαιρο».

Η αγγλική ομοσπονδία είπε πως θα εφεσιβάλει την απόφαση στο CAS, με εκπρόσωπό της να δηλώνει στην «Independent» για το θέμα: «Η FA έχει συνεργαστεί πλήρως για την έρευνα της FIFA. Το ζήτημα έχει πάρει τη δικαστική οδό και είναι υπό εξέλιξη, συνεπώς δεν είναι πρέπον να ειπωθεί κάτι περαιτέρω αυτή την ώρα».

To Top