ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ουγγαρία επέστρεψε

Η Ουγγαρία δεν είχε δώσει το «παρών» σε «μεγάλη» διοργάνωση τα τελευταία 30 χρόνια! «Επέστρεψε», όμως, στο Euro 2016 και απέδειξε με το… καλημέρα πως ήρθε για να «πρωταγωνιστήσει» επικρατώντας με 2-0 της Αυστρίας!

Η Αυστρία μπήκε με… γκάζια στο παιχνίδι και θα μπορούσε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό να πάρει το προβάδισμα. Η «φωτοβολίδα» του Νταβίντ Αλάμπα στο 31ο δευτερόλεπτο, όμως, σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του 40χρονου Κίραλι! Ο Μαρσέλ Κόλερ χρησιμοποίησε στον χώρο της μεσαίας γραμμής τον 23χρονο άσο της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν «παντού» και στο 10′ «δοκίμασε» ξανά το πόδι του, με τον Κίραλι να μπλοκάρει.

Το 2-0 από τον Στίμπερ

Σταδιακά η Ουγγαρία ισορρόπησε το ματς, «κέρδισε» μέτρα στον αγωνιστικό χώρα, αλλά δεν κατάφερε να γίνει απειλητική και τα λεπτά στο Μπορντό κυλούσαν… βασανιστικά!

Στο 35′ ο Κίραλι με εντυπωσιακή επέμβαση απομάκρυνε το σουτ του Γιουνούζοβιτς και στο 42′ ο Χάρνικ δεν κατάφερε να «πιάσει» το σουτ όπως θα ήθελε σπαταλώντας μία πολύ καλή ευκαιρία για την Αυστρία. Η Αυστρία «εμφανίστηκε» στο 43′ με τον Ντούτζακ να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Άλμερ. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται και να αποχωρούν στα αποδυτήρια δίχως σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τελείως διαφορετική ιστορία. Η Ουγγαρία έδειξε να «πατάει» καλύτερα, «προειδοποίησε» στο 55′ με τον Τζούτζακ αναγκάζοντας σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Άλμερ και στο 62′ πήρε το προβάδισμα. Ο Σάλαϊ συνεργάστηκε άψογα με τον Κλάινχαϊσλερ και ο πρώτος ολοκλήρωσε ιδανικά την φάση «γράφοντας» το 1-0 για τους Μαγυάρους.

Η Αυστρία ήταν ούτως ή άλλως με την πλάτη στον τοίχο απογοητεύοντας όλους όσοι την θεωρούσαν μία από τις πιθανές εκπλήξεις του Euro 2016 και στο 66′ ήρθε αντιμέτωπη (και) με το αριθμητικό μειονέκτημα. Ο Ντράγκοβιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και πλέον η ομάδα του Μαρσέλ Κόλερ είχε έναν… Γολγοθά να ανέβει.

Η Ουγγαρία, πλέον, έβρισκε εύκολα χώρους, στο 71′ ο Άλμερ απομάκρυνε το σουτ του Νέμεθ, αλλά οι Μαγυάροι ήταν βέβαιο πως θα βρουν την ευκαιρία για να «τελειώσουν» το ματς και στο 87′ ο Ζόλταν Στίμπερ έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες των Αυστριακών για ένα θετικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι με υπέροχο πλασέ σημείωσε το 2-0, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αυστρία: Άλμερ, Φουχς, Χιντερέγκερ, Ντράγκοβιτς, Κλάιν – Αλάμπα, Μπαουμγκάρντλινγκερ – Αρναούτοβιτς, Γιουνούζοβιτς (59′ Σάμπιτζερ), Χάρνικ (76′ Σχοπφ), Γιάνκο (65′ Οκότιε).

Ουγγαρία: Κίραλι, Φιόλα, Γκούζμιτς, Λανγκ, Κάνταρ – Γκέρα – Νάγκι, Κλάινχαϊσλερ (80′), Νέμεθ (79′ Πίντερ), Τζούτζακ, Σάλαϊ (69′ Πρίσκιν).

Πηγή: sdna.gr

To Top