Η Ουγγαρία θα παίξει… κεκλεισμένων των θυρών με 36.000 θεατές κόντρα στην Αγγλία!

Το παιχνίδι της Ουγγαρίας με την Αγγλία για το Nations League θα διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο η Puskas Arena θα έχει έως και 36.000 θεατές. Πώς έγινε αυτό;

Η Ουγγαρία φιλοξενεί την Αγγλία (4/6, 19:00, ALPHA, NOVASPORTS PRIME) για την πρώτη αγωνιστική της League A του Nations League.

Αυτό θα ήταν το πρώτο από τα τρία παιχνίδια που η Ουγγαρία θα έπαιζε κεκλεισμένων των θυρών. Η UEFA είχε επιβάλει τιμωρία για τις διοργανώσεις της, εξαιτίας της συμπεριφοράς των Ούγγρων οπαδών στο Euro 2020. Παράλληλα, τον Σεπτέμβριο η FIFA τιμώρησε εκ νέου την Ουγγαρία για ρατσιστικά φαινόμενα στο ματς με την Αγγλία.

Ωστόσο, η Ουγγαρία θα έχει κανονικά κόσμο στο παιχνίδι του Σαββάτου (4/6). Συγκεκριμένα, το Puskas Arena θα είναι μισογεμάτο, με την ουγγρική Ομοσπονδία να εκμεταλλεύεται κανονισμό της UEFA. Το ματς θα μπορούν να παρακολουθήσουν περίπου 33.000 παιδιά κάτω των 14 ετών και 3000 ενήλικες που θα επιβλέπουν τους νεαρούς θεατές.

Η Αγγλία επίσης θα εκμεταλλευτεί αυτόν τον κανονισμό στις 11 Ιουνίου στο παιχνίδι κόντρα στην Ιταλία και 3.000 παιδιά θα βρίσκονται στο Μολινό. Ωστόσο, ο αριθμός των Ούγγρων έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο στρατόπεδο των Τριών Λιονταριών.

“Νομίζω πως όλοι είμαστε έκπληκτοι. Και εμείς προσκαλούμε παιδιά στο στάδιο μας, αλλά δεν ξέρω ποιος θα έπρεπε να είναι ο αριθμός των θεατών. Πρέπει να σιγουρεύσουμε ότι είμαστε σταθεροί στα πιστεύω μας και το γεγονός ότι καταδικάζουμε τον ρατσισμό. Το κλειδί είναι η διαπαιδαγώγηση. Ελπίζω τα μικρά παιδιά στο γήπεδο να πάρουν το μήνυμα” δήλωσε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

To Top