ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πίεση στα ψηλά «οδηγός» για τη νέα χρονιά (videos)

Ένα από τα πιο βασικά στοιχεία που θέλει να περάσει ο Άκης Μάντζιος στην ομάδα του είναι η πίεση από τους παίκτες του ψηλά στην αντίπαλη άμυνα.

Stoiximan: 650+ στοιχήματα σε όλους τους αγώνες & ειδικές επιλογές για σκόρερ, κάρτες, πέναλτι!

Το εφάρμοσε αυτό κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα δημιουργώντας ευκαιρίες για γκολ και παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά τα δύο πέναλτι. Και χθες κόντρα στη Χάιντουκ Σπλιτ όσο πίεζε την άμυνα της είχε τη δυνατότητα να δημιουργεί φάσεις, όμως ήταν ευάλωτος στις κόντρα επιθέσεις των Κροατών.

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό στα πρώτα 10-15 λεπτά όπου ο Άρης δέχθηκε το γκολ, ισορρόπησε το ματς και με όπλο την πίεσή του ψηλά στην άμυνα της Χάιντουκ είχε το αποτέλεσμα που θέλει να βλέπει ο Άκης Μάντζιος. Εξάλλου μέσα από μία τέτοια φάση, ο Άρης κατάφερε να ισοφαρίσει το ματς.

Με τους Σάσα, Γκάμα και Μπεναλουάν στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου Άρης ήταν πιο επιθετικός από τη Χάιντουκ και απείλησε αρκετές φορές με Μαντσίνι, Γκάμα και Ματίγια.

 

“Σίγουρα είναι κάτι που θα σταθούμε. Δημιουργήσαμε περισσότερες προϋποθέσεις για να κάνουμε γκολ. Όταν η ομάδα είχε την περσινή ομοιογένεια, δείξαμε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο. Βγάλαμε πολλά στοιχεία από την περσινή ομάδα» σχολίασε σχετικά ο προπονητής του Άρη.

Ωστόσο, στο δεύτερο μισό του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης δεν άντεξε. Η κούραση που επήλθε σε συνδυασμό με τις σταδιακές αλλαγές βασικών παικτών «έριξαν» την απόδοση της ομάδας και ήρθε η ήττα.

«Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Μας πίεσαν πολύ στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά μετά το 20’. Ήταν ισορροπημένο παιχνίδι» είπε για τον Άρη ο Δημήτρης Διαμαντάκος μετά το τέλος του ματς.

To Top