ΑΠΟΨΕΙΣ

Η πίεση του κόσμου είναι ξεκάθαρη: ο Άρης να πάει ψηλότερα!

Τελείωσε η χρονιά για τον ΑΡΗ, με το παιχνίδι μέσα στη Λεωφόρο. Ο σχολιασμός ενός αδιάφορου αγώνα, χωρίς κίνητρο από καμία ομάδα, θα ήταν υπερβολικός. Τα συμπεράσματα έχουν βγει εδώ και καιρό .

Οι υποχρεώσεις της ομάδας τελείωσαν, αρχίζουν τα βήματα για τη νέα σεζόν. Η διοίκηση έχει τον λόγο και αυτή θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις. Τα λάθη του περσινού καλοκαιριού είναι οδηγός για την αποφυγή τους. Ο χρόνος μέχρι το επόμενο πρώτο παιχνίδι είναι λίγος. Σ’ αυτό το διάστημα ο ΑΡΗΣ πρέπει να ενισχυθεί, να προετοιμαστεί και να βάλει τους στόχους τους για τη νέα χρονιά.

Το κακό της περιόδου που έληξε ήταν ο πολύ κακός προγραμματισμός και οι αλλαγές στον πάγκο. Στοίχισαν σε όλα τα επίπεδα. Το καλό ήταν ότι το χειμώνα βρέθηκαν ένα δύο παίκτες που μπόρεσαν να αλλάξουν την εικόνα του ΑΡΗ και να τον οδηγήσουν με ασφάλεια στην Ευρώπη.

Η απόκτηση ποδοσφαιριστών όπως ο Νταρίντα ή ο Ρουπ , με την εμπειρία τους και το ποδοσφαιρικό επίπεδο τους, έδωσαν όλα όσα δεν είχε ο ΑΡΗΣ από το καλοκαίρι. Αυτό το μοτίβο πρέπει να το συνεχίσει η διοίκηση ώστε να καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν με την απομάκρυνση παικτών που είτε δεν θα ανανεωθούν τα συμβόλαια τους είτε που θα ζητηθεί να αλλάξουν ομάδα. Βέβαια το ηλικιακό κομμάτι είναι σημαντικό να προσεχθεί , γιατί παίκτες άνω των τριάντα δεν αποτελούν την καλύτερη δυνατή βάση. Ευκαιρίες υπάρχουν και θα υπάρξουν. Αν αξιολογηθούν σωστά μπορεί να προκύψει κάτι καλό. Αυτό είναι δουλειά του τεχνικού διευθυντή , σ’ αυτόν ανήκει η ευθύνη. Ποιοι και φύγουν και πόσοι; Θεωρώ ότι θα είναι αρκετοί.

Πολλοί δεν πρόσφεραν αυτό που περίμενε η ομάδα. Το θέμα του προπονητή , που απασχολεί τον κόσμο, ήταν μια ξεκάθαρη επιλογή του προέδρου και θα κριθεί. Όπως όλοι οι προπονητές στον κόσμο, έχουν τους υποστηρικτές τους και τους «εχθρούς τους». Το έργο τους είναι αυτό που τους κάνει αγαπητούς ή αποδιοπομπαίους τράγους. Ο κ. Τερζής μπαίνει μπροστά για να οδηγήσει ένα δύσκολο καράβι, αυτό του ΑΡΗ.

Αν θα τα καταφέρει ή αν θα αποτύχει δεν το ξέρει ούτε ο ίδιος. Με την κίνηση αυτή ο πρόεδρος δημιούργησε πολλές γκρίνιες. Η πιο σημαντική επισήμανση είναι ότι ρίχνει από νωρίς λευκή πετσέτα, αφού δεν διάλεξε κάποιον πιο έμπειρο ,γνωστό, ξένο, με παραστάσεις άλλων πρωταθλημάτων. Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο προστατευμένος θα είναι ο προπονητής και θα νιώθει επίσης, και πόσο ανεκτικός θα είναι ο πρόεδρος μαζί του.

Η πίεση του κόσμου θα είναι μεγάλη, θα απαιτεί να πάει ο ΑΡΗΣ ψηλότερα. Προφανώς θα έχουμε συγκρουσιακές καταστάσεις, λεκτικές και γραπτές, στην αρχή τουλάχιστον μέχρι να δούμε πως θα πάει η ομάδα. Σίγουρα η στήριξη που χρειάζεται είναι μεγάλη και έμπρακτη. Χρειάζεται ποιοτικές μεταγραφές για να μπορεί να φτιάξει ομάδα με τα δικά του θέλω. Από κει και πέρα ισχύει το ρητό «όταν παίζει, όλα παίζονται». Το μαχαίρι και το καρπούζι ανήκουν στον πρόεδρο, η κριτική και οι διαμαρτυρίες στον κόσμο.

Με την ευχή όλα να πάνε καλά , ελπίζω να δούμε έναν διαφορετικό ΑΡΗ , πιο δυνατό, φιλόδοξο, συγκροτημένο , που θα διεκδικεί βαθμούς, προκρίσεις, τίτλους.

To Top