Η Παρί θα δώσει 636 εκατ. στον Εμπαπέ, αλλά βρίσκει πολλά τα 41 για την ανανέωση του Μέσι

Ο Λουίς Κάμπος θέλει τον Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν και τα επόμενα χρόνια, αλλά σύμφωνα με την «Parisien» ο μισθός του Αργεντινού αποτελεί «αγκάθι» για την ανανέωσή του, την ώρα που ο Κιλιάν Εμπαπέ αναμένεται να λάβει 636 εκατ. ευρώ μέχρι το 2025.
Οι μισθοί στην Παρί Σεν Ζερμέν έχουν… ξεφύγει, με τα στοιχεία που έφερε στο φως η «Parisien» να μαρτυρούν τεράστια απόσταση του γαλλικού κλαμπ από τα υπόλοιπα μεγαθήρια της Ευρώπης. Αποκορύφωμα αποτελεί το νέο συμβόλαιο του Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος έγινε μακράν του δεύτερου ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο με ετήσιες απολαβές στα 72 εκατομμύρια ευρώ, σχεδόν τα… διπλά από τον Λιονέλ Μέσι, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το προσεχές καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, η διοίκηση μαζί με τον αθλητικό διευθυντή Λουίς Κάμπος κινούν τις διαδικασίες για την ανανέωση του Αργεντινού σταρ, με την ενεργοποίηση της προαιρετικής οψιόν για έναν ακόμη χρόνο, ενώ γίνονται συζητήσεις και για την επέκταση της παραμονής του ως το 2025. Ωστόσο, το δημοσίευμα αναφέρει πως οι μισθολογικές απαιτήσεις του αρχηγού της Αλμπισελέστε αποτελεί «αγκάθι» ως προς την επίτευξη συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, ο Μέσι αμοίβεται με 41 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, λαμβάνοντας ένα μικρό μέρος με τη μορφή κρυπτονομίσματος και έχοντας μικρότερο ποσοστό φορολογίας καθώς δεν είναι μόνιμος κάτοικος Παρισιού (30%). Ωστόσο, η Παρί δεν δύναται να ματσάρει αυτό το ποσό για την επόμενη/ες σεζόν, μετά τις απώλειες ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ που μέτρησε την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Αυτό, βέβαια, δεν απέτρεψε το κλαμπ από το να προσφέρει ηγεμονικό συμβόλαιο στον Κιλιάν Εμπαπέ συνολικής αξίας 636 εκατομμυρίων ευρώ, προβλέποντας πέραν του ετήσιου μισθού του, μπόνους υπογραφής στα 180 εκατ. ευρώ που θα διανεμηθεί σε βάθος τριών χρόνων, καθώς και μπόνους «πίστης» για κάθε χρόνο που θα παραμένει στο κλαμπ (70 εκατ. τον πρώτο χρόνο, 80 εκατ. τον δεύτερο, 90 εκατ. τον τρίτο).

Από την πλευρά του, ο Μέσι κράταει κλειστά τα χαρτιά του για το μέλλον του, έχοντας σε πρώτο πλάνο το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο. Δίχως πάντως να έχει απορρίψει το ενδεχόμενο ανανέωσης στον παριζιάνικο σύλλογο. Την ίδια ώρα, βέβαια, ισχυρό σενάριο παραμένει η επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα, κάτι που θεωρούν σίγουρο στην Αργεντινή.

To Top