Η Παρί Σεν Ζερμέν θα καταθέσει προσφορά για την αγορά του «Σταντ ντε Φρανς»

Η Παρί Σεν Ζερμέν θα καταθέσει πρόταση για την αγορά του «Σταντ ντε Φρανς», το οποίο η γαλλική κυβέρνηση προτίθεται να πουλήσει το καλοκαίρι του 2025. Αυτό αναφέρουν πηγές από το εσωτερικό των πρωταθλητών Γαλλίας, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Equipe”.

Το «Σταντ ντε Φρανς» κοστολογείται στα 647 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με αποτίμηση του 2021. Την περασμένη Τρίτη (7/3), η γαλλική κυβέρνηση δημοσίευσε δύο προσκλήσεις ενδιαφέροντος, μία για πώληση του σταδίου και μία για εκ νέου παραχώρησή του. Οι προσφορές πρέπει να έχουν κατατεθεί ως τις 27 Απριλίου και αναμένεται να εξεταστούν το 2024, ώστε το καλοκαίρι του 2025 να ολοκληρωθεί η διαδικασία, είτε αυτή αφορά την οριστική πώληση του γηπέδου είτε την ενοικίασή του.

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την αγορά της ιστορικής έδρας της ομάδας, του «Παρκ ντε Πρενς», το οποίο ανήκει στο Δήμο του Παρισιού. Ομως, το περασμένο φθινόπωρο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την πορεία των συζητήσεων και τον Ιανουάριο η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό, δήλωσε ότι «το στάδιο δεν πωλείται».

Ο σύλλογος επιθυμεί να αποκτήσει την κυριότητα της ιστορικής έδρας του και να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό και αύξηση της χωρητικότητάς του, με ένα πλάνο που κοστολογείται περίπου στα 500 εκατ. ευρώ, όμως από τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις με το Δήμο έχουν «παγώσει», αποφάσισε να στραφεί σε άλλες λύσεις.

To Top