ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η παραλλαγή του Ένινγκ στην εντεκάδα του Άρη! Αυτούς χρησιμοποίησε στο οικογενειακό διπλό

Στην τελική ευθεία της επανέναρξης του πρωταθλήματος μπαίνουν οι ελληνικές ομάδες, με τον Μίχαελ Ένινγκ να καταστρώνει τα πλάνα του για την πρεμιέρα του Άρη κόντρα στον ΟΦΗ και τη συνέχεια των πλέι οφ.

Χθες η ομάδα προπονήθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τους «κιτρνόμαυρους» να παίζουν οικογενειακό διπλό και τον Ένινγκ να χρησιμοποιεί τη… γνωστή εντεκάδα που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στους περισσότερους αγώνες με μία όμως παραλλαγή.

Συγκεκριμένα ο Γερμανός προπονητής, όπως φάνηκε και από τα πλάνα της προπόνησης από την ΠΑΕ Άρης, διατήρησε στο βασικό σχήμα τους δέκα από τους έντεκα που είχαμε δει στα παιχνίδια της ομάδας, δείχνοντας βάσει επιλογών ένα πιο επιθετικογενές σχήμα.

Απαράλλαχτη η αμυντική γραμμή με Κουέστα στο τέρμα, Βέλεθ και Δεληζήση στο κέντρο της άμυνας, αριστερά ο Κόρχουτ και δεξιά ο Ροζ. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκε ο Σάσα, όμως από εκεί και έπειτα ήταν οι Ντιγκινί, Λάρσον, Γκάμα, Φετφατζίδης και Ιντέγε, με τον Ματίγια να αγωνίζεται στους «κόκκινους» στο οικογενειακό διπλό.

Ενδεχομένως ο Ένινγκ να δοκιμάζει σχήματα και διαφορετικά πρόσωπα σε εντεκάδες, όμως με την έναρξη των πλέι οφ να πλησιάζει (6-7 Ιουνίου), αναμένεται να σταθεροποιηθεί σε ένα συγκεκριμένο βασικό σχήμα.

Αυτό που σκέφτονται ήδη στον Άρη ενόψει των πλέι οφ, είναι η σωστή αξιοποίησή των παικτών. Από τη μία θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτά τα ματς για να βρει ο βασικός κορμός της ομάδας ρυθμό στο παιχνίδι , από την άλλη όμως θα πρέπει να αποφύγουν τον έντονο φόρτο, για να μην υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, σε μία επικίνδυνη για τους ποδοσφαιριστές περίοδο.

Ευκαιρίες σε άλλους ποδοσφαιριστές θα δοθούν. Και ενδεχομένως στα πλέι οφ να είναι πολλές περισσότερες από αυτές που συνήθιζε ο Ένινγκ μέσα στο 2020.

Άλλωστε, ο μεγάλος στόχος του Άρη είναι το Κύπελλο και το βέβαιο είναι πως ο Γερμανός θέλει όσο πιο έτοιμη μπορεί την ομάδα του για την ρεβάνς με την ΑΕΚ, όποτε κι αν οριστεί αυτό το παιχνίδι.

To Top