ΜΠΑΣΚΕΤ

Η παραμονή Καστρίτη, ο Παπαδάκης και οι Έλληνες

Τελικά ο Γιάννης Καστρίτης παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία του Άρη και αυτή ήταν μια σωστή απόφαση της διοίκησης της κιτρινόμαυρης  ΚΑΕ  αφού ο Έλληνας τεχνικός πέρασε με επιτυχία τις ”εξετάσεις” την χρονιά που μας πέρασε.

Ο σαραντάχρονος κόουτς με μικρό μπάτζετ , με ξένους που κάποιοι απ αυτούς δεν έβγαλαν όλη την χρονιά ( Ο Χάνλαν έφυγε στα μέσα του δεύτερου γύρου ενώ και ο Κέλι έλειψε για δυο περίπου μήνες )  και χωρίς πολλές ικανές λύσεις Ελλήνων κατάφερε να βάλει την ομάδα μετά από πέντε χρόνια στα play off (τερμάτισε έβδομη) και με λίγο τύχη στο τέλος ίσως να ήταν και στην τετράδα .

Από την στιγμή που τα βρήκε με την διοίκηση και συνεχίζει άρχισε να βλέπει παίκτες και ιδίως Έλληνες ταλαντούχους και με απαιτήσεις μέσα στο μπάτζετ της ομάδας που και φέτος θα είναι χαμηλό .

Πέρυσι η ομάδα ήταν “γυμνή” σε Έλληνες παίκτες . Μόνο ο νεαρός Όμηρος  Νετζήπογλου ήταν ετοιμοπόλεμος . Οι άλλοι δυο αξιόλογοι Σχίζας και Σιδηροηλίας ταλαιπωρήθηκαν από σοβαρούς τραυματισμούς και δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν όσο θα περίμενε ο Καστρίτης . Έτσι έφθασε στο σημείο να έχει χρόνο συμμετοχής ο Καμάρας που η ομάδα τον πήρε αρχικά για να βοηθάει στις προπονήσεις .

Ο Έλληνας τεχνικός ήδη έχει επισημάνει κάποιους παίκτες που θα ήθελε να αποκτηθούν. Μάλιστα ένας είναι πολύ ψηλά στην λίστα του και αυτός δεν είναι άλλος από τον 24χρονο αλλά με εμπειρίες στο πρωτάθλημα της Α1  γκάρντ Κώστα Παπαδάκη (1.90)  αλλά και ο νεαρός Γιώργος Φίλιος (19 χρόνων ) που την χρονιά που πέρασε αγωνιζόταν στον Ηρακλή .

Ο Παπαδάκης είναι ελεύθερος μετά την πτώση των κυανολεύκων στην Α2 και συζητά με κάποιες ομάδες όμως ο Άρης  έχει ήδη κάνει κρούση στον παίκτη που δείχνει θετικός να μετακομίσει από το Ιβανόφειο στο Παλέ . Τα δυο προηγούμενα χρόνια τόσο με την Λάρισα όσο και με τον Ηρακλή έκανε καλά πρωταθλήματα .

Την περίοδο 2020-21 με την Θεσσαλική ομάδα έπαιξε σε 22 αγώνες και είχε 144 πόντους ,43 ριμπάουντ και 51 ασίστ . Με τον Ηρακλή είχε σε 23 αγώνες 162 πόντους ,77 ασίστ και 53 ριμπάουντ .

Ο Φίλιος (γκάρντ,1.95μ) φέτος έπαιξε σε 16 αγώνες πέτυχε 40 πόντους και έδωσε 13 ασίστ . Η περίπτωση του βέβαια είναι κάπως διαφορετική καθώς θα πρέπει να διασαφηνιστεί ποια είναι η σχέση του με τον Ηρακλή καθώς οι κίτρινοι διατηρούν φιλικές σχέσεις με τους κυανόλευκους και δεν θέλουν να διαταραχθούν αυτές.

** Το σχόλιο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ στο PRESSARIS είναι μια προσφορά του κορυφαίου ζαχαροπλαστείου ΑΜΟΡΕ!

 

 

To Top