Η παραμονή του Αντεγκμπόγιε “κόντρα” στο οικονομικό και την φιλοσοφία του Πρίφτη

Πίσω από μια απόφαση για απόκτηση παίκτη κρύβονται πολλές παράμετροι και ο Δημήτρης Πρίφτης θα τις λάβει όλες υπ’ όψιν του πριν δώσει την τελική του εισήγηση για τον Στέφεν Αντεγκμπόγιε, όταν θα ολοκληρωθεί η μηνιαία συνεργασία των δύο πλευρών.

Ο Βρετανός πλέι μέικερ ήταν χθες ο πολυτιμότερος παίκτης του Άρη στη νίκη επί του Απόλλωνα. Το είπε άλλωστε και ο Νίκος Βετούλας. Πλήγωσε τους Πατρινούς σε φάσεις εκτός συστήματος, όχι όμως εκτός λογικής. Ο Αντεγκμπόγιε είναι κοντρολαρισμένος παίκτης και μοιάζει απαραίτητος στον Άρη ακόμα και με την παρουσία του Τόρεϊ Τόμας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει όμως. Υπάρχουν κι άλλες παράμετροι που θα κρίνουν μια τέτοια απόφαση. Πρώτη και κύρια είναι το οικονομικό. Ο Άρης έχει πληγεί με την πρωτόδικη απόφαση του αθλητικού δικαστή, όχι μόνο με το χρηματικό πρόστιμο των 17.300 ευρώ, αλλά και με την απουσία εσόδων από τα τρία επόμενα εντός έδρας παιχνίδια. Αν αυτή η ποινή μειωθεί στο ΑΣΕΑΔ έχει καλώς, αν όχι τότε η ζημία του Άρη ξεπερνάει τα 60.000 ευρώ! Αν υπήρχαν αυτά τα έσοδα τότε ο Αντεγκμπόγιε θα είχε πολλές πιθανότητες παραμονής, αλλά και πάλι δεν θα ήταν “σίγουρος”.

Ο λόγος είναι η φιλοσοφία του Πρίφτη για την ομάδα, τις αρχές και τους ρόλους της. Υπάρχει ένα γκρουπ παικτών που ξεκίνησαν μαζί το καλοκαίρι και αυτό παίζει ρόλο, γιατί σε καμία περίπτωση ο Έλληνας τεχνικός δεν θέλει να διαταραχθούν οι ισορροπίες. Βέβαια, αν ο Αντεγκμπόγιε συνεχίσει με ανάλογες εμφανίσεις θα είναι πολύ δύσκολο να μην κάνει ο Άρης κίνηση να τον κρατήσει.

To Top