ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η παραμονή του Ματίγια και η χημεία με τον Σάσα στην μεσαία γραμμή του Άρη…

Το πόσο σημαντική ήταν η συνύπαρξη των Λούκας Σάσα και Χαβιέ Ματίγια στην μεσαία γραμμή του Άρη στη φετινή σεζόν αποδεικνυόταν κάθε φορά που ένας εκ των δύο απουσίαζε.

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου: Κορυφαία Jackpots & δημοφιλή slots ΕΔΩ!

Είναι χαρακτηριστικό, πως όποτε δεν αγωνίστηκαν μαζί στο Πρωτάθλημα, Σάσα και Ματίγια, ο Άρης μέτρησε τρεις ήττες σε τέσσερα ματς! Μάλιστα, δέχτηκε και εννέα γκολ, δείγμα του ότι αποτελούν βαρόμετρο για την φετινή ομάδα, τόσο ανασταλτικά όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Για την ιστορία, αυτά τα τρία ματς ήταν με Λάρισα (εντός, 2-3), Ολυμπιακό (εκτός, 4-2) και Παναιτωλικό (εκτός, 2-0). Μία μόνο νίκη καταγράφηκε, αυτή με 4-0 επί του Βόλου στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, όταν το κενό του τιμωρημένου τότε Ματίγια, κάλυψε ο Τόνσο.

Η διατήρηση του συγκεκριμένου διδύμου, αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του αγωνιστικού σχεδιασμού του Άρη για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Κι αυτό, γιατί Μίχαελ Ένινγκ και Άγγελος Χαριστέας, συμφωνούν πως με τις κατάλληλες προσθήκες για να μπορούν να παίρνουν “ανάσες”, θα είναι ακόμα καλύτεροι μελλοντικά.

Άλλωστε, φέτος δεν υπήρχαν άξιοι αντικαταστάτες τους, με τον Αμπού Μπα να παίρνει τις περισσότερες ευκαιρίες, δίχως όμως να μπορεί να μπει στα… παπούτσια, κάποιου εκ των δύο.

Οι δύο τους έχουν ταιριάξει απόλυτα, έχουν βρει χημεία στο παιχνίδι τους και αλληλοσυμπληρώνουν ο ένας τον άλλον αρμονικά εντός αγωνιστικού χώρου. Κατάσταση, που κανείς δεν θέλει να “χαλάσει” εντός της ομάδας.

Ο Λούκας Σάσα έχει συμβόλαιο με τον Άρη και για την επόμενη σεζόν, όμως ο Χαβιέ Ματίγια ανήκει στην κατηγορία αυτών που το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Με τον Ισπανό μέσο, έχουν γίνει κατά καιρούς συζητήσεις για ανανέωση, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει συμφωνία. Ο ίδιος ο παίκτης είναι θετικός στο να παραμείνει, αρκεί να ικανοποιηθεί οικονομικά από την πρόταση του Άρη.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις στο θέμα του Ματίγια, καθώς θα υπάρξει εκ νέου επαφή από πλευράς Άρη για να κατατεθεί η τελική πρόταση στον Ίβηρα χαφ.

 

 

 

To Top