Η παρουσία του Άρη στον δεύτερο γύρο και οι αριθμοί που δεν λένε πάντα… όλη την αλήθεια

Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος,όπως γενικότερα και όλος ο φετινός “μαραθώνιος” του 1ου ομίλου της Γ΄Εθνικής είναι αναμφισβήτητα από την αρχή της σεζόν μία κούρσα για…τρεις.

Μετά από την συμπλήρωση των 2/3 του πρωταθλήματος και με μόλις πέντε… στροφές να απομένουν αντιλαμβάνεται κανείς από την βαθμολογία ότι δίνεται μία πραγματική “μάχη”, ανάμεσα σε Άρη, Πανσερραϊκό και Καβάλα που θα κριθεί κυριολεκτικά στον πόντο.

Μέχρι στιγμής η μοναδική αήττητη από τις τρεις ομάδες στον δεύτερο γύρο είναι η Καβάλα που μετρά 8 νίκες και 2 ισοπαλίες, έχοντας απολογισμό τερμάτων 18-5. Από μία ήττα μετρούν Άρης και Πανσερραίκός που έχουν όμως 9 νίκες,μία παραπάνω από την Καβάλα.

Στατιστικά και… μόνο (!), Άρης και Πανσερραϊκός δεν έχουν μεγάλη διαφορά. Εννέα νίκες και 20 τέρματα στην επίθεση έκαστος με τον Άρη να έχει δεχτεί, όμως, ένα λιγότερο από τον Πανσερραϊκό.

Η εστία των Σερραίων παραβιάστηκε στον δεύτερο γύρο 2 φορές, ενώ του Άρη μόλις μία…

Ποια όμως είναι η πραγματική διαφορά των δυο ομάδων, γιατί είναι άτοπο να πιστεύει κανείς ότι το ένα μόλις γκολ στην άμυνα είναι αυτό που “χωρίζει” τις δύο ομάδες; Η εικόνα που έδειξαν στο Κλεάνθης Βικελίδης εκεί όπου ο Άρης επικράτησε με το.. πλασματικό 1-0 και έδειξε την ανωτερότητα του στο γήπεδο, εκεί όπου είναι ο πραγματικός “καθρέφτης” της κάθε ομάδας.

Γι αυτό και οι αριθμοί στο ποδόσφαιρο δεν λένε πάντα… όλη την αλήθεια. Η μοναδική αλήθεια είναι ο ένας παραπάνω πόντος του Πανσερραϊκού. Κι αυτος όμως έχει την δική του εξήγηση. Πρόκειται για “δώρο” του Άρη, από το κακό του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αλλά και από την ήττα στην Δράμα από την Δόξα.

To Top